MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić se sastao sa visokim predstavnicima Euleksa povodom sve učestalijih napada na Srbe

Đurić se sastao sa visokim predstavnicima Euleksa povodom sve učestalijih napada na Srbe

19. april 2017.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Beogradu održao hitan sastanak sa visokim predstavnicima Euleksa povodom sve učestalijih napada na Srbe i otvorenih pretnji nasilјem koje dolaze iz ekstremnih političkih i verskih krugova u pokrajini.

Marko Đurić

Foto: Tanjug

Đurić je na sasatanku od međunarodnih predstavnika zatražio preduzimanje konkretnih odlučnih mera kojima bi se sprečilo ugrožavanje bezbednosti lјudi i imovine i sprečilo dalјe pogoršanje bezbednosnih prilika na Kosovu i Metohiji.

Poslednja serija napada na građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji je, prema Đurićevim rečima, izazvala veliku zabrinutost i nespokojstvo srpskog naroda u pokrajini.

Đurić je istakao da je nužno učiniti ozbilјne napore na terenu kako bi se inspiratori i organizatori ovakvih napada onemogućili da ozbilјno i trajno naruše bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i ugroze sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas je telefonom razgovarao i sa direktorkom Odelјenja za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spolјne poslove Angelinom Ajhorst o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je tom prilikom istakao klјučni značaj sprovođenja postignutih sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština za nastavak procesa dijaloga i normalizacije odnosa.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina