MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić: Vidovdan je praznik naše tradicije i duhovnosti
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 63 273 1917
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi

Đurić: Vidovdan je praznik naše tradicije i duhovnosti

28. jun 2017. Izvor: Tanjug

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je danas, povodom obeležavanja Vidovdana u Gračanici, da je to praznik srpske duše i srpske slobode, da nas on podseća i opominje na to da kao narod nemamo budućnost bez negovanja naše tradicije, naše istorije, naše duhovnosti i bez očuvanja našeg pisma.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za KiM

Đurić je u porti manastira Granačanica, gde je prisustvovao liturgiji, ponovio da će država Srbija nastaviti da pomaže srpski.

“Vlada Srbije i država Srbija nastaviće da pomažu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, nastaviće da se bore za to da nas ovde bude što je moguće više i nastaviće, naravno, da vodi politku razgovora sa Ablancima, jer je i to deo naše borbe za to da opstanemo i ostanemo na ovim prostorima”, kazao je Đurić.

Poručio je da Srbija neće odustati od Kosova i Metohije.

“Kosovo i Metohija nije samo, kako mi to nekada volimo da kažemo, srce već je i duša i obraz celog srpskog naroda. Zato je važno da ovde sa Kosova i Metohije danas poručimo da od naše borbe za Kosovo i Metohiji nikada nećemo odustati ali i da to nije borba samo za teritoriju i kvadratne kilometre, već da je to borba za očuvanje našeg identiteta, za očuvanje onoga što jesmo kao narod.

Na pitanje šta očekuje od srpskih predstavnika u kosovskim institucijama u periodu formiranja nove kosovske vlade, Đurić je rekao:

„Mogu da pošalјem snažnu poruku da ćemo mi srpskim predstavnicima i srpskom narodu u celini nastaviti da pružamo podršku. Da tu podršku nikada i ničime nećemo uslovlјavati i da ćemo saborno i bratski nastaviti da se borimo za srpske interese“.

Komentarišući formiranje nove vlade Srbije, Đurić je kratko rekao da očekuje da će to biti jedna Vidovdanska vlada.

Na spekulacije o tome da bi on uskoro mogao postati diplomata u nekoj od zemalјa u svetu, Đurić je rekao da gde god bio da će se uvek baviti Kosovom i Metohijom, ali da svakako još uvek ne namerava da napusti poziciju direktora Kancelarije.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 63 273 1917
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi