MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Marković-Stojanović: Uskoro nova mreža zdravstvenih ustanova na KiM
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 61 266 1863
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi

Marković-Stojanović: Uskoro nova mreža zdravstvenih ustanova na KiM

13. jul 2017.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Slađana Marković-Stojanović najavila je danas transformaciju mreže zdravstvenih ustanova u pokrajini, koja će podrazumevati i zapošlјavanje izvesnog broja novih zdravstvenih radnika.

Slađana Marković–Stojanović

Foto: Kancelarija za KiM

Marković-Stojanović je, na konferenciji za novinare u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, rekla da bi do kraja godine, umesto postojećih 26 institucija koje na KiM rade u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, trebalo da bude formirano pet zdravstvenih centara.

Ona je objasnila da su neke od postojećih zdravstvenih ustanova nefunkcionalne i da će institucionalnim ukrupnjavanjem biti stvoreni uslovi za bolјu zdravstvenu zaštitu i pružanje kvalitetnijih usluga pacijentima.

"Najbitnije je da ovom transformacijom i novom mrežom ustanova zdravstve zaštite na KiM niko neće ostati bez posla, već će se predvideti i novo zapošlјavanje i stvoriti efikasniji zdravstveni sistem", rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, preciziravši da će prva zapošlјavanja zdravstvenih radnika sa visokom, višom i srednjom stručnom spremom početi do kraja godine.

Ona je podsetila da je Kancelarija za KiM u protekle tri godine uložila 130 miliona dinara u zdravstveni sistem Srbije u pokrajini, od čega je najveći pojedinačni izdatak bio za porodilište u Pasjanu.

Marković-Stojanović je najavila i skoro instaliranje kompresorskih stanica za medicinski gas u KBC Kosovska Mitrovica, koje će, osim što će podmiriti potrebe te zdravstvene ustanove, biti i centar za punjenje boca namenjenih ostalim zdravstvenim ustanovama na KiM.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM danas je u Kosovskoj Mitrovici posetila i Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao i Zavod za javno zdravlјe.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 61 266 1863
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi