MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić: Srpska lista projekat od nacionalnog značaja
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 63 273 1917
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi

Đurić: Srpska lista projekat od nacionalnog značaja

14. avgust 2017.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM o predstojećim lokalnim izborima u pokrajini i važnosti da Srpska lista na njima potvrdi i učvrsti političko jedinstvo našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za KiM

Đurić je rekao da je klјučno da Srpska lista na lokalne izbore 22. oktobra izađe sa najbolјim kandidatima koji će u svim opštinama sa srpskom većinom na KiM moći da okupe narod i ostvare prekopotrebno političko jedinstvo, i koji će građanima ponuditi konkretan i opiplјiv program.

„Srpska lista, kao strateški politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, mora da bude u stanju da na najbolјi moguć način artikuliše volјu Srba u južnoj pokrajini, zaštiti njihove interese i kao instrument države Srbije ostvari što veći uticaj i sačuva institucionalne veze sa Srbijom“, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Prema Đurićevim rečima, država Srbija nastaviće da podržava političko organizovanje Srba na Kosovu i Metohiji i nastojanje srpskih predstavnika da uzmu što je moguće više udela u institucijama i svim oblastima društvenog života, jer je to ono što nama pripada i nešto od čega zavisi naš opstanak na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice u pokrajinskim privremenim institucijama samouprave Goran Rakić pozvao je ovom prilikom sve građane Srbije sa prostora Kosova i Metohije na jedinstvo i zajedničku borbu.

„Srpska lista je stranka koja, u saradnji i uz podršku Beograda, pod jedan barjak okuplјa sve Srbe kojima je Srbija u srcu i kojima je interes i bolјi život našeg naroda u pokrajini na prvom mestu, i zato nikada neće sarađivati sa onima kojima je lični interes ispred nacionalnog“, istakao je Rakić.

Rakić ja poručio da će Srpska lista imati najbolјe kandidate za gradonačelnike i odbornike u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom, ali i kandidate za odbornike u opštinama gde Srbi nisu većina.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 63 273 1917
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi