MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić: Nastavićemo da podržavamo Srpsku listu
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 63 273 1917
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi

Đurić: Nastavićemo da podržavamo Srpsku listu

09. septembar 2017. Izvor: RTS

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da su srpski predstavnici na KiM jedinstveni u koordinaciji sa državom Srbijom i da će u svim iskušenjima imati podršku Vlade Srbije.

Marko Đurić

Foto: RTS

Marko Đurić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da će Vlada Srbije nastaviti da podržava Srspku listu.

"Verujem Srbima sa Kosova i Metohije i u to kako kreiraju svoju budućnost. Oni su u političkom smislu suočeni sa izborom između kuge i kolere i ako odluče da podrže vladu u kojoj će sami imati svoja mesta i u kojoj će moći da se bore za pozicije svog naroda, mi ih podržavamo i nastavićemo da podržvamo Srpsku listu", napominje Đurić.

Kaže da je Ramuš Haradinaj za Srbiju optuženi ratni zločinac.

"Protiv njega će naši pravosudni organi i dalјe preduzimati sve moguće mere, ali nikada nećemo bacati kamenje na Srpsku listu i lјude koji pokušavaju da opstanu okruženi u enklavama na KiM", objašnjava Marko Đurić.

Dodaje da su srpski predstavnici jedinstveni u koordinaciji sa državom Srbijom.

"Oni će imati u svim iskušenjima našu podršku i nećemo poput propalih salonskih političara na Tviteru da ih kritikujemo nego ćemo se boriti sa njima za opstanak", ističe Đurić.

Kaže da je, što se dijaloga tiče, najveći udarac zadat u vreme prethodnih režima kada je to prebačeno iz UN i da je sigurno da nastavak dijaloga neće biti lak ali da će Srbi na KiM nastaviti da štite i brane svoje principe, a država Srbija svoje interese.

"Bez obzira što će ovo mnoge Albance razlјutiti, ali za nas će ovo, dok postoji institucija države Srbije, ostati deo naše zemlјe i naša južna srpska pokrajina, a ti lјudi danas koji sede u toj skupštini, ti srpski predstavnici, jedini su koji imaju hrabrosti da u Prištini pred tim teroristima bivše OVK kažu jasno i glasno da je to Srbija", kaže Đurić.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 63 273 1917
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi