MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić: Predstojeći izbori na KiM dan srpskog ujedinjenja
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 65 282 1980
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina

Đurić: Predstojeći izbori na KiM dan srpskog ujedinjenja

04. oktobar 2017. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas u Kosovskom Pomoravlјu da će lokalni izbori 22. oktobra biti dan srpskog ujedinjenja, i da će srpski narod u pokrajini ovogodišnji “izborni maraton” završiti tako što će prvi put u proteklih 17 godina imati potpuno kompaktan i jedinstven politički korpus.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za KiM

Đurić je na tribini Srpske liste u Partešu rekao da su Srbi na KiM takvu odluku već doneli na izborima za predsednika Srbije u aprilu, potom i na izborima za poslanike u pokrajinskim institucijama, i da će sasvim sigurno svoju slogu i rešenost potvrditi i na predstojećim lokalnim izborima.

I na tim izborima će se, uveren je, izjaloviti nade svih onih koji žele da usitne i razdrobe srpski narod, da kupe dovolјan broj onih koji su se polakomili i žele da zgrabe nešto za sebe, kako bi se Beograd uklonio iz odlučivanja o sudbini sopstvenog naroda na KiM.

“Danas nas ponovo zovu da odlučujemo o svojoj sudbini, a mi im danas iz Parteša, Pasjana i Budrige poručujemo: 22. oktobar biće dan srpskog ujedinjenja na KiM, 22. oktobar biće dan kada ćemo pokazati da ćemo naš srpski maraton iz više etapa zvršiti tako što ćemo prvi put u prethodnih 17 godina imati politički korpus koji je potpuno kompaktan i jedinstven”, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Srpska lista nesumnjivo i nedelјivo sarađuje sa Beogradom i deluje u tesnoj organskoj vezi sa Republikom Srbijom.

“Izbori 22. oktobra su jedna velika i važna etapa u našoj borbi, etapa u kojoj se borimo da sačuvamo prisustvo države Srbije i našeg zajedničkog delovanja u institucijama koje ovde postoje. Jedino Srpska lista je ta organska veza, sve druge liste, kakvih god da lјudi u njima ima, i dobrih i loših, sve to su stranputice a ne putevi”, upozorio je Đurić.

Srbija će, kako je naglasio, dok god je na njenom čelu Aleksandar Vučić, pomognut timom lјudi koji se predano bori za nacionalne interese, nastaviti da KiM tretira kao svoj sastavni deo i jezgro države.

“S verom u Boga i uz međusobnu lјubav, ono što želimo ćemo i dočekati. Svet se menja brže nego ikada, naša sloboda će sačekati, mi ćemo imati strplјenja, bićemo jedni uz druge, borićemo se mudro kroz institucije sistema, poštovaćemo sve druge sa kojima živimo ali znajte, i neka to čuju oni koji se nadaju da nas neće biti, nikada nećemo odustati”, poručio je Đurić.

Onima “koji misle da su pametniji od institucija države Srbije”, Đurić je poručio da ne računaju na to da, ako danas udaraju na srpsko jedinstvo, sutra mogu da očekuju zajedničko delovanje sa Srpskom listom.

“Ili ste sa Srbijom, ili ste sa Srpskom listom, ili ste protiv ujedinjenog srpskog naroda na KiM koji nećete prevariti ni 22. oktobra niti bilo kog drugog dana”, kazao je Đurić.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 65 282 1980
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina