MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Srpska lista pobedila u svih 10 opština sa srpskom većinom
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 65 283 1984
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina

Srpska lista pobedila u svih 10 opština sa srpskom većinom

23. oktobar 2017. Izvor: Tanjug

Srpska lista odnela je danas pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na KiM.

Marko Đurić

Foto: Tanjug

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je novinarima, okuplјenim ispred Izbornog štaba stranke, da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici osvojila 80 odsto glasova.

"Biće drugog kruga, ali za četiri godine", rekao je Rakić, koji je ubedlјivo pobedio i na izborima za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Rakić je istakao da je taj rezultat jasan pokazatelј koliko narod na KiM veruje svojoj državi, svojoj vladi, predsedniku Aleksandru Vučiću.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je, “dok se čekaju trubači”, kako je primetio, da je pobeda Srpske liste velika pobeda za čitav srpski narod, za Srbiju, jedinstvo i opstanak naših lјudi na ovom području, koji su “toliko propatili u prethodnim decenijama”, ali i da predstavlјa “jednu veliku odgovornost za sve lјude koji su dobili i narodno poverenje, i poverenje države”.

“Više nego ikada ćemo i kontrolisati i pomagati, da stvari ovde budu onakve kakve zaista treba da budu, da ova naša sloga preraste u našu snagu, zato da bismo ostali i da nam na KiM bude bolјe. Nikada nećemo odustati od toga da smatramo KiM ne samo našom kolevkom i našom dušom, nego i srcem Srbije”, istakao je Đurić.

Zahvalјujući svim “bezbrojnim lјudima” iz centralne Srbije, iz drugih delova zemlјe, koji su razumeli koliko su važni bili ovi izbori i koji su “smogli hrabrosti i mudrosti da, uprkos svim pokušajima, pritiscima, naporima da se svi Srbi u političkom smislu ovde na KiM iskorene”, odole, Đurić je naglasio da će država Srbija biti čvršće nego ikada uz svoj narod na KiM.

“Kako država Srbija bude ekonomski i politički i međunarodno jačala, tako će jačati i naša ukupna pozicija ovde i uveren sam da će kroz trud, saradnju i sve ono što ćemo zajedno raditi u godinama koje dolaze, naša pozicija ovde biti neuporedivo bolјa, nego što je ikada, od 1999. godine bila. Živela Srbija, Živela pobeda”, rekao je Đurić.

Ta ubedlјiva pobeda Srpske liste bi, smatra Đurić, bila i u “apsolutnim brojevima najveći rezultat koji su Srbi ostvarili od 1999. godine na ovom području”, da je danas “dozvolјeno desetinama hilјada Srba iz centralne Srbije da glasaju, a nije”.

“Mnogi od njih su sprečeni da iskoriste biračko pravo i mnogi su morali satima da trpe šikaniranje na administrativnoj liniji i želim da se zahvalim odavde, iz srca Kosovske Mitrovice celokupnom našem narodu, zato što solidarnost svakog građanina Srbije koji izdvaja i od svog dohotka za opstanak ovog našeg naroda, omogućava da Srce Srbije ovde na KiM živi”, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM zahvalio je i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, koji je “narodu ulio i sigurnost i snagu i koji uživa njegovo poverenje”.

Predsednik Srpske liste i novi gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić rezultat je nazvao jasnim pokazatelјem koliko narod na KiM veruje svojoj državi, vladi, predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, kao i pokazatelј koliko narod na KiM ceni rad, zalaganje naše države za naš opstanak i bolјi život na prostoru KiM i koliko u stvari “ne veruje prodavcima magle, manipulatorima i onima kojima je lični interes ispred svega”.

“Ono što me posebno raduje, to je da večeras nismo pobedili samo u Kosovskoj Mitrovici, već je Srpska lista pobedu odnela u svih 10 opština sa srpskom većinom i to me posebno raduje, kao i sve nas. Nije bila pobeda “na klackalici”, u svih 20 opština pobeda je takva da je od više od 80 odsto glasova osvojila Srpska lista. Srpski narod je uvek bio uz svoju država i država Srbija uvek je bila uz svoj narod. Tako je uvek bilo i tako će i ostati. Živela Srbija, do pobede”, u rekao je Rakić.

Okuplјeni građani izborni rezultat proslavlјali su veselo uz trubače, šampanjac, vatromet i baklјe, a vozila koja su prolazila centrom Kosovske Mitrovice sirenama su pozdravlјala okuplјene ispred spomenika knezu Lazaru.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 65 283 1984
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina