MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić:Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora na KiM
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 67 295 2065
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina

Đurić:Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora na KiM

20. novembar 2017. Izvor: Tanjug

Srpska lista apsolutni je pobednik lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, jer je osvojila svih deset opština sa srpskom većinom, dok je prva sledeća, sa pobedom u osam opština, albanska partija Demokratski savez Kosova, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Marko Đurić

Foto: Tanjug

"Ne samo što je Srpska lista osvojila deset opština sa srpskom većinom, već je na celom KiM pobedila ukupno na lokalnim izborima. Osvojila je deset opština, prva sledeća albanska partija, Demokratski savez Kosova osam, stranka Ramuša Haradinaja sedam, stranka Hašima Tačija pet, Samoopredelјenje tri", rekao je Đurić dan nakon drugog kruga izbora lokalnih izbora na KiM.

To je, dodaje Đurić, ogromna pobeda za srpski narod na KiM, jer je 120.000 Srba u pokrajini, naspram milion Albanaca, uspelo da osvoji deset opština, a da nijedna albanska stranka pojedinačno ne osvoji ni blizu toliko na teritoriji naše južne pokrajine.

Đurić je čestitao Srpskoj listi na ostvarenoj pobedi kojom je, kako je istakao postala najjača politička stranka kada je reč o opštinama na KiM, računajući i albanske stranke.

On je zahvalio svima koji su doprineli da Srbi na KiM danas dostignu ideal - da se Srbi slože.

"To je ono čemu smo se uvek nadali i od čega su zebli i strahovali oni kojima nije u interesu opstanak Srba na KiM, a sada se to u punom smislu te reči desilo", rekao je Đurić.

On je zahvalio srpskom narodu koji je, kaže, time pokazao da mu je stalo da ostane "u organskoj, institucionalnoj vezi sa Srbijom, da poštuje i podržava napore Srbije" i na tome što se odazvao pozivu vlade i predsednika da budu složni i jedinstveni.

To će, uveren je Đurić, u budućnosti doprineti bolјoj realizaciji i borbi za interese Srba na KiM.

Novim gradonačelnicima je poručio da je danas vreme za slavlјe, a već sutra vreme da se zasuku rukavi i da se ozbilјno radi na rešavanju nagomilanih i brojnih problema našeg naroda u opštinama sa srpskom većinom.

U tome će, naznačio je, imati snažnu podršku države, vlade, predsednika i građana, koji su rešeni da pomognu srpskom narodu da se izbori i ostane na KiM.

"Želim svima da ove uspehe političke, izborne pretočimo u uspehe koji će se oploditi u rezultatima, političkim, ekonomskim i svakim drugim", zaklјučio je Đurić.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 67 295 2065
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina