MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Kancelarija za KiM donirala kompjutere školama u Suvom Grlu
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
6 80 352 2469
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike
Sunčana dolina

Kancelarija za KiM donirala kompjutere školama u Suvom Grlu

25.januar 2019. Izvor: Tanjug

Osnovnoj školi "Milun Jakšić" u Banjama Kancelarija za KiM obezbedila je četiri računara, a pet računara dobila je Srednja tehnička škole u Suvom Grlu.

Slađana Marković Stojanović

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Uručujući donaciju, Slađana Marković Stojanović, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM rekla je da je za državu Srbiju obrazovanje na Kosovu i Metohiji veoma važno i da će resorno ministarstvo i Kancelarija nastaviti da stvaraju bolјe uslove za učenje i usavršavanje mladih.

Ona je istakla da bez obrazovanja nema budućnosti za našu decu na KiM, te navela da su u protekloj godini učinjeni značajni pomaci i kada je reč o kvalitetu nastavničkog kadra i kada je reč o opremlјenosti škola.

“Prošle godine smo opremili škole interaktivnim tablama, i to ćemo nastaviti da radimo, a uspeli smo i da iz budžeta pronađemo sredstva za unapređenje nastave i novu didaktičku opremu koja se koristi i u drugim delovima Srbije”, kazala je ona.

Dodala je da je u planu renoviranje i proširenje škole u Banjama, kao i i izgradnja nove škole u Suvom Grlu, jer deca u opštini Srbica to zaslužuju.

“Ako ne ulažemo u obrazovanje, nas neće biti. Ova deca su sjajna u njih vredi ulagati i obezbediti im mogućnosti koju imaju i druga deca”, rekla je Slađana Marković Stojanović, istakavši da Srbi moraju da svoj kulturni identitet nastave da grade na putevima Svetog Save, da čuvaju svoje kulturno nasleđe i da se obrazuju.

Načelnica Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić izrazila je zadovolјstvo zbog toga što Srbija prepoznaje potrebu izgradnje bolјeg sistema obrazovanja na KiM, zahvalivši Kancelariji za KiM na svemu što radi u toj oblasti.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM je danas posetila i predškolsku ustanovu “Maja” u selu Banje.

Slađana Marković Stojanović danas je u Kosovskoj Mitrovici uručila lap-top računar i učeniku prvog razreda Gimnazije Filipu Lepoviću iz sela Čečevo u opštini Zubin Potok.

Filip Lepović je potiče iz siromašne porodice koja je primalac socijalne pomoći, ali je lјubavlјu prema školi i vrednim radom postizao izvanredne rezultate u dosadašnjem toku školovanja i upisao je IT smer u Gimnaziji, koji pohađaju posebno nadareni učenici.

 

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
6 80 352 2469
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike
Sunčana dolina