МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Након 17 година пумпе НИС-а на Косову и Метохији, Ђурић на отварању
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Након 17 година пумпе НИС-а на Косову и Метохији, Ђурић на отварању

15. децембар 2016. Извор: Танјуг

У Косовској Митровици након 17 година данас је, уз присуство директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, пушетна у рад бензинска пумпа НИС-а.

На овај начин је након 17 година, Нафтна индустрија Србије обновила рад својих бензинских пумпи на северу Косова, а осим у Косовској Митровици пумпе ће бити отворене у Звечану и Зубином Потоку.

Ђурић је након отварања пумпе изјавио окупљеним новинарима да је пословање ових пумпи насупрот онога што приштинске институције тврде, легално, обзиром да се ради о, објаснио је, привредним организацијама које су регистроване у оба система.

“Мене лично радује то што ће и овде да се повећава промет, да се запосли један број наших људи који ће овде радити, на пумпама које нису радиле 16, 17 година и што ово на неки начин означава још једну од ласта оживљавања привредног живота, а посебно смо поносни што бренд НИС после 17 година можемо да видимо практично у пуном сјају овде на КиМ”, рекао је он.

Ђурић је казао да је отварање ове бензинске пумпе главни разлог његове посете северу Косова где ће, како је рекао, бити отворене још две пумпе НИС-а.

Ђурић је прокоментарисао наводе неких покрајинских званичника који су упозорили да са радом ових пумпи на Косово долази и руска нафта.

“Мислим да је бесмислено на било који начин обележавати привредне субјекте. Све што отвара нова радна места је добро. И наша првенствена жеља је да НИС као препознатљив национални бренд буде присутан и овде, да осваја нова тржишта и невезано за ово отварање, наша нафтна компанија продаје и снабдева горивом не само своје пумпе на КиМ и широм Србије него и многе друге”, казао је Ђурић.

Отварање пумпе НИС-а у Косовској Митровици изазвало је пажњу па се на овом догађају окупило око 100 грађана, а били су присутни и поједини представници локалне самоуправе са севера Косова.

Више возила покрајинске полиције било је паркирано у близини пумпе за време церемоније њеног отварања.

Прво гориво са пумпе НИС-а у Косовској Митровици наточено је у резервоар санитетског возила митровичке болнице.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи