МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Потез посланика ПС-а лојалних Иси Мустафи нема подршку званичног Београда и Владе Србије
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: Потез посланика ПС-а лојалних Иси Мустафи нема подршку званичног Београда и Владе Србије

22. децембар 2016.

Потез посланика Покрета социјалиста лојалних Иси Мустафи, којим се разбија јединство српских представника на КиМ и настоји нарушити државна политика заштите Трепче и других економских, политичких, културиних, историјских и духовних добара српског народа у покрајини, нема подршку званичног Београда и Владе Србије.

Влада Србије је подржала реакцију Српске листе на покушај отимања Трепче и задовољна је због чињенице да већина посланика легитимне посланичке групе Српске листе остаје при одлуци да не учествује у раду парламента у Приштини, јер разлози за почетак српског политичког бојкота нису отклоњени, већ су, напротив, ескалирали.

Не желим да користим тешке речи, и у том смислу ћу настојати да се и даље суздржавам, међутим не могу много ни да замерим свим оним људима који функционере Покрета социјалиста са КиМ ових дана називају издајницима. Јасно је да су чланови Мустафиног Покрета социјалиста Чеа Гевару заменили Енвером Хоџом за шаку албанског новца.

Српска листа замрзла је учешће у привременим институцијама самоуправе у Приштини како би јасно ставила до знања да се не могу толерисати напади на елементарне претпоставке опстанка нашег народа на КиМ. Српска листа то није учинила из обести нити својом вољом, јер други су је довели у ситуацију у којој није имала избор.

Повратак српских представника у привремене институције самоуправе на КиМ имао би смисла само у случају да албанске странке у тамошњој владајућој коалицији из корена промене однос према Србима и њиховим правима. Зато свако ко прекине овај изнуђени политички протест Срба на КиМ јесте недвосмислемо крив за продају српских националних интереса.

Нека се они који су се одлучили на такав потез запитају како ће погледати својим сународницима у очи, рударима Трепче и члановима њихових породица.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи