МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Фокус рада владе на опоравку југа Србије
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1888
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: Фокус рада владе на опоравку југа Србије

23. децембар 2016. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ посетио је данас општину Медвеђа и најавио да ће влада настојати да створи политичку климу која ће омогућити да људи живе добро, да се искористе могућности које до сада нису биле довољно искоришћене, попут повезивања са општинама на КиМ.

“Нема опоравка југа Србије без опоравка места као што је Медвеђа, које је од стратешког значаја, заједно са другим општинама југа Србије и због своје локације и етничке структуре, привредних потенцијала”, рекао је Ђурић, након састанка са председником општине Медвеђа Небојшом Арсићем.

Обавеза владе, истиче Ђурић, јесте да грађанима свих националности омогући економске шансе, да створи политичку климу која ће омогућити да људи ту живе добро, те да се искористе могућности које до сада нису биле довољно искоришћене.

“То је могућност повезивања са нашим општинама на КиМ и јачање веза општине Медвеђа и других општина југа централне Србије са општинама на КиМ, зато што мислим да имају много тога једни од других да науче, много тога у економском и политичком смислу што могу да ураде заједно”, сматра Ђурић.

Према његовим речима, Канцеларија за КиМ, као део владе, брине о српским општинама на КиМ и понудила је своју сарадњу и представницима општине Медвеђа, због тога што познаје колики је витални и стратешки значај те општине за српски народ на том подручју.

Ђурић је додао да је у општини Медвеђа разговарао само са представницима те општине, пре свега о развоју општине и да данас у фокусу нису били међуетнички односи.

Видео

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић истакао је да свака посета представника владе Србије његовој општини много значи с обзиром на, како је рекао, неразвијеност те општине и њен географски положај.

“Ми смо мултиетничка средина која за сада много улаже у добросуседске односе и ми смо веома задовољни тиме и радимо на томе, а трудићемо се да сарадњу, нарочито са општинама на северу Косова подигнемо на много већи ниво, с обзиром на то да имамо и Сијаринску бању, која је један велики туристички потенцијал, да се наши људи ту и лече и рехабилитују”, рекао је Арсић.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1888
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи