МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: МТС ће се поново чути од Хоргоша до Драгаша
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1863
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: МТС ће се поново чути од Хоргоша до Драгаша

26. децембар 2016. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је вечерас да је додељивање мреже фреквенција српском оператеру мобилне телефоније на КиМ један од резултата политике дијалога и додао да смо сачували националне интересе по том питању.

"Коначно ћете, након толико година, моћи ускоро да чујете 'хало' и са Брезовице, из Штрпца, Косовског поморавља, из свих средина у којима су људи безакоњем и насиљем, још 2011. године, а негде и пре тога, лишени права да имају оно што имају грађани у другим деловима наше земље", рекао је Ђурић новинарима, после састанка са замеником секретара Генералног савета Јединствене Русије задужен Сергејом Железњаковим.

Како је додао, ускоро ће српска деца на Брезовици, у Штрпцу, моћи да користе брзи интернет, мобилну телефонију и све што имају друга деца и што никада није ни требало да буде доводено у питање.

То је, истакао је Ђурић, један од резултата политике дијалога, која није увек лака, већ често бременита многим изазовима и проблемима.

Ђурић је подсетио да су разговори о тој теми трајали шест година, али да данас можемо да кажемо да смо сачували националне интересе по том питању и омогућили националној телекомуникационој компанији да делује као некада.

"Од Хоргоша до Драгаша, на целој територији Србије. У том смислу можемо да кажемо да смо потврдили у пуној мери нашу позицију и позицију наше комапније", рекао је Ђурић и додао да су у питању дани, када је реч о томе када ће прорадити сигнал српског мобилног оператера.

Косовско Регулаторно тело за електронске и поштанске комуникације (АРКЕП), саопштило је раније да је српском оператеру мобилне телефоније МТС додељена мрежа фреквенција.

Косовска Каменица, Грацаница, Врбовац, Ранилуг, Шилово, Доња Будрига, Штрпце, Брезовица, Велика Хоча, готово сва места на северу Косова, као и манастири Високи Дечани, Девич, затим Пећка Патријаршија, ускоро ће имати сигнал српског мобилног оператера.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1863
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи