МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Срби са КиМ: Посета Николића Штрпцу веома значајна
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1888
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Срби са КиМ: Посета Николића Штрпцу веома значајна

05. јануар 2017. Извор: Танјуг

Представници Срба на Косову и Метохији оценили су да је сутрашња посета председника Републике Србије Томислава Николића Штрпцу веома значајна и доказ да званични Београд подједнако води рачуна о свим својим грађанима.

Градоначелник Штрпца Братислав Николић изјавио је Танјугу да посета председника Србије за њега лично и све грађане ове општине представља велику част и потврду да грађани у овом делу Косова нису заборављени.

"Након недавне посете премијера Александра Вучића, долазак председника Томислава Николића за нас представља и охрабрење да наставимо са политиком јединства, политиком развоја, мира и сарадње", истакао је градоначелник Штрпца.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је Танјугу да је посета председника Србије КиМ значајан догађај за Србе у покрајини и показатељ да највиши државни представници подједнако мисле о свим грађанима Србије.

"Николићева посета Штрпцу је показатељ да Београд води одговорну политику и прилика да Срби који живе на Косову и Метохији директно чују поруку од председник Републике Србије", рекао је Ракић.

Ракић је додао да Срби на Косову и Метохији Николићев долазак виде и као знак подршке њиховим напорима да у покрајини опстану и поред мноштва проблема са којима се суочавају скоро свакодневно.

Томислав Николић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић боравиће сутра, 6. јануара, у Штрпцу, на Косову и Метохији, где ће присуствовати обележавању Бадњег дана.

Председник Николић ће посету Штрпцу почети у згради општине у 8 сати састанком са политичким представницима Срба на КиМ.

Председник Републике Србије затим ће присуствовати Светој архијерејској литургији у цркви Светог Николе, након чега је у порти цркве предвиђено обраћање окупљеним мештанима.

Посету Штрпцу председник Николић завршиће обиласком предшколске установе "Шарско лане", саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1888
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи