МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »МТС-ов сигнал од данас у Штрпцу
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1863
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

МТС-ов сигнал од данас у Штрпцу

06. јануар 2017.

Житељи Штрпца први пут од 2010. године дочекују Божић са сигналом МТС-ове мобилне телефоније, који је плод дуготрајних преговора тимова Београда и Приштине вођених у Бриселу, у којима је наша страна успела да издејствује нове локације и базне станице за Телекомову ћерку фирму у јужној покрајини.

Након Грачанице, која однедавно поново има МТС-ов сигнал, Срби од данас могу да у МТС-овој мрежи разговарају и из Штрпца и са Брезовице.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, поводом успешног окончања фазе тестирања и данашњег активирања МТС-овог сигнала у Штрпцу, истакао да су житељи те најизолованије српске средине у нашој јужној покрајини упорном и успешном борбом за свој физички опстанак и очување српских националних интереса заслужили овакав поклон на најрадоснији православни празник.

"Нашим сународницима у Штрпцу поручујем да је ово само један у низу корака које ће наша држава предузети како би они могли у да се у пуном смислу осећају делом Србије. Чињеница да се у МТС-овој мрежи данас разговара од Хоргоша, на крајњем северу наше земље, до Штрпца, на крајњем југу, има и огроман симболички значај, који наши суграђани, уверен сам, веома добро препознају", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је поручио да ће, у складу са бриселским договорима, у наредних неколико месеци сигнал МТС-ове мреже добити и житељи српских села у Косовском Поморављу.

Ђурић је Телекому, без чије несебичне експертске помоћи овакав исход разговора у Бриселу не би био могућ, пожелео успешну пословну годину на Косову и Метохији.

Николић: Сигнал МТС обрадовао све у Штрпцу

Градоначелник Штрпца Братислав Николић изјавио је вечерас да је сигнал МТС-а обрадовао све у Сиринићкој жупи и да су се грађани још једном уверили да нису заборављени.

“Ове Бадње вечери и овог Божића желим да се у име свих грађана Штрпца захвалим свима онима који су залагањем за поновно пуштање сигнала МТС у Штрпцу на тај начин потврдили оно што ми знамо, да нисмо заборављени", рекао је Николић Танјугу.

Он је нагласио да су Бадњи дан у Штрпцу желели да обележе заједно са председником Србије Томиславом Николићем и директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем.

“Грађани Штрпца су желели да буду добри домаћини, како ми то знамо и умемо, и да у великом броју поздравимо и поново пуштање сигнала МТС у Сиринићкој жупи. Вест о пуштању сигнала обрадовала је грађане Штрпца”, казао је Николић.

Градоначелник Штрпца је уједно свим хришћанима који Божић славе по јулијанском календару пожелео да празнике проведу у кругу најближих и најдражих у миру и сваком добру.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1863
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи