МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Вацићу је раскинут уговор о делу
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: Вацићу је раскинут уговор о делу

24. јануар 2017.

Миша Вацић је мојом одлуком ангажован у Канцеларији за КиМ, по основу привременог уговора о делу, на пословима подршке у хуманитарним активностима у покрајини, а не као државни службеник или саветник, иако се тако представља. Очигледно да се није снашао у државној управи, у којој, да би била ефикасна, мора да влада тимски дух, али и дисциплина, строга хијерархијска устројеност и јасна подела посла, овлашћења и одговорности.

У периоду од два месеца, више пута је без моје сагласности, координације и овлашћења самовољно користио Канцеларију за личну промоцију, чиме је повредио и радну дисциплину и наша интерна правила службе. Очигледно је и да Вацић не разликује статус и овлашћења државног службеника или позицију саветника (директора), која узгред не постоји систематизацијом радних места, од лица ангажованог по основу привременог уговора о делу за обављање одређеног посла.

Послови којима се Канцеларија бави су довољно озбиљни и осетљиви да би се могла толерисати било каква врста самовољних јавних иступа њених службеника или ангажованих лица. Највише због тога, али и због чињенице да је у предстојећем периоду смањена потреба за даљим његовим ангажманом на повереним пословима, Вацићу је данас раскинут уговор о делу, који је важио до краја овог месеца.

Верујем да у одбрану српских интереса на Косову и Метохији треба да се укључe сви грађани без обзира на њихово политичко, идеолошко, верско, национално и свако друго опредељење, уколико им је стало до суверенитета и територијалног интегритета Србије. Вацићу је зато, попут многих других, пружена шанса. Примљен је и колегијално дочекан у тиму одговорних и посвећених људи који самопрегорно раде на заштити интереса наше државе и српског народа на Косову и Метохији, али је показао недовољну спремност да постане тимски играч.

Вацићу желим срећу и успех у хуманитарном деловању у нашој јужној покрајини, али ће тим послом морати да настави да се бави изван Канцеларије за Косово и Метохију.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи