МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Договорена серија дијалога, да се "спусти лопта"
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Вучић: Договорена серија дијалога, да се "спусти лопта"

25. јануар 2017. Извор: Танјуг

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да је са високом делегацијом из Приштине, а уз подршку ЕУ, договорено да се настави серија дијалога на високом нивоу, као и да се "спусти лопта" у изјавама званичника.

Вучић је у изјави новинарима, после разговора на којем су учествовали и председник Србије Томислав Николић, као и покрајински премијер и председник Иса Мустафа и Хашим Тачи, рекао да је разговор био изразито тежак и да су одређене ствари постигнуте кроз отворен разговор о стварима у којима су ставови изразито супротни.

"Успели смо, уз подршку ЕУ, да договоримо наставак дијалога, серију дијалога на високом нивоу у наредном периоду. Договор је такав и да сви спустимо лопту и да покушамо да се одговорно понашамо и да, или о томе не говоримо или да говоримо на озбиљнији начин, не говорећи ништа лоше о другој страни", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће, када је реч о Београду, лично замолити сваког министра и државног функционера да се тако понаша и додао да верује да ће Београд своју реч да одржи.

"То је важно јер људи обично потцењују наш дијалог, а ја сам сигуран да сутра или дан после тога тешко да ће моћи да се догоде неке тешке ствари какве су се дешавале претходних дана и недеља, које смо ми на сасвим различите начине видели", рекао је Вучић.

Он је рекао да верује да је такво понашање добро за нашу будућност, јер без разговора, како је рекао, идемо у ћорсокак и све веће проблеме.

"Ово је био добар корак. Увек сам говорио да су разговори лековити и да много значе, чак и да када не донесете неки нови споразум или спровођење спроразума. И такав разговор је добар јер тиме штитимо људе на терену било да су Срби или Албанци", рекао је Вучић.

Премијер је констатовао да то показује и да смо у стању да разумемо штету коју једни другима можемо да нанесемо и која је непотребна.

"Верујем да можемо на сваки начин у будућности то да избегнемо", закључио је премијер.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи