МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Чинимо све да сачувамо мир, од Приштине не очекујем ништа
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1888
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Вучић: Чинимо све да сачувамо мир, од Приштине не очекујем ништа

02. фебруар 2017. Извор: Танјуг

Даћемо све од себе да сачувамо мир, а од Приштине не очекујемо ништа, поручио је премијер Александар Вучић, наводећи да је ситуација комплексна и да ће о томе поподне у Рашки разговарати и са представницима Срба са КиМ.

Вучић у разговору са новинарима није желео да коментарише детаље синоћњег састанка у Бриселу, наводећи да не зависи све од српске стране, али да не жели да погази реч дату ЕУ и излази у јавност са информацијама.

"Ми дајемо све од себе да се тензије спусте, даћемо све од себе да сачуавамо мир. То је и разлог зашто долазим у Рашку, јер су забринути градоначелници севера КиМ, покушавам и њих да смирим, да ли сам забринут, јесам, не зависи све од нас, а наше је да учинимо да сачувамо мир", рекао је Вучић.

Одговарајући на питања новинара да медији, попут Дојче велеа, наводе да су преговори кренули ка лошем смеру и да се спрема напада на север КиМ, Вучић је навео да не може и не жели да коментарише та писања, да види да медији на албанском воле да се баве том темом и коментаришу, а да он има обавезу да о исходу разговора који су одржани у среду увече - не говори.

"Нисмо ишли у Брисел да се препиремо или свађамо, већ смо имали конструктиван однос и прихватили предлоге ЕУ", рекао је Вучић и додао да даље неће о томе, јер би прекорачио договорено са Европском унијом.

На питање Н1 како коментарише наводе Танјуга, из извора те агенције, да постоји опасност да Приштина нападне Србе на Косову, и да ли су такве изјаве по њему опасне, Вучић је одговорио да ће се држати принципа да не коментарише писање медија:

"Ја не коментаришем оно што ви изговарате сваки дан, а можда би било потребно. Стварно ми не пада на памет да се мешам у уређивање медија и писање", рекао је премијер.

Наш посао је, рекао је, није да коментаришемо, него да смиримо ситуацију:

"Ми дајемо све од себе да се тензије спусте и све од себе да се тензије смире и даћемо све од себе да сачувамо мир", подвукао је премијер.

Како је рекао, разговараће данас у Рашкој са градоначелницима са КиМ, који су забринути, па ће покушати да их смири.

"Да ли сам забринут? Јесам", рекао је Вучић и додао да је ситуација таква да не зависи све од нас и да је на нама да учцинимо све да сачувамо мир.

Како је рекао, Срби на КиМ нису ни свих претходних година нису били спокојни те да је наш посао да омогућимо да они пре свега буду мирни и спокојни и да живе у бољој будућности са бољим прерспективама.

"Надам се да ћемо у томе успети", поручио је Вучић.

Он је рекао да је био у сталном контакту са градоначелником Косовске Митровице, од среде поподне и све до сада и том смислу навео да му то и јесте посао и да Срби на КиМ 24 сата свакога дана могу да рачунају на њега.

"Даћу све од себе", рекао је Вучић и додао да је разговарао и сада у Бечеју са немачким амбасадором Акселом Дитманом, а да је председник Србије Томислав Николић у Београду разговарао са амбасадорима Русије, Кине и САД...

На питање шта очекује од Приштине, Вучић је рекао:

"Од друге стране не очекујем ништа, ми што можемо већ предузимамо" закључио је Вучић.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1888
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи