МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ракић: Потпорни зид ће бити померен два метра
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ракић: Потпорни зид ће бити померен два метра

04. фебруар 2017. Извор: Танјуг

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је данас на ванредној седници скупштине општине да ће потпорни зид који се налази у близини моста бити померен и увучен два метра према пешачкој зони.

Ракић је у обраћању одборницима рекао да је то оно што је договорено још 8. децембра и да ће тај редизајнирани део нове структуре бити у ствари заштита пешачке зоне у улици Краља Петра како нико не би возилом могао да уђе у пешачку зону.

“Ако сутра кренемо са уклањањем постојеће струцтуре (зида) за два дана креће изградња ове нове структуре. Исто ово решење су они имали у Бриселу пре два дана. Приштина није хтела да прихвати тај предлог желели су да ово реше на локалном нивоу,”- рекао је Ракић.

Он је нагласио да грађани немају разолога за страх и панику. "Преговарали смо пет дана, преговараћемо још 55 али нема разлога за страх да ће бити једностраних потеза и да ће специјалне јединица косовске полиције доћи на север да нешто уклањају," рекао је он.

Ракић је поручио да је бриселски процес започео не између општине Северна Митровица и неког из Приштине већ да дијалог воде Београд и Приштина и да тражи да се у том формату настави дијалог да би се, како је рекао, све несугласице решиле на највишем нивоу.

Ванредној седници општине Северна Митровица присуствовало је 16 од 19 одборника.

Ракић: Проблем није био у српској страни

Договор о уређењу прилаза мосту у Косовској Митровици постигнут синоћ је исти споразум који је на бриселском столу био и пре два дана, и који је српска страна и тада прихватила, што јасно показује да проблем ни у једном тренутку није био у нама, рекао је градоначленик Северне Митровице Горан Ракић.

Он је додао да је друга страна желела да стварањем конфузије и напетости изазове насиље на северу Косова и Метохије.

"Премијер Александар Вучић је у Рашки, где су му политички представници Срба са Косова и Метохије дали пуну и недвосмислену подршку, раскринкао све прикривене планове Приштине и њених иностраних спонзора", наводи се у саопштењу из Ракићевог кабинета.

Он је додао да је премијер, показавши државничку одлучност и националну одговорност, обесхрабрио оне који су планирали да окупирају север Косова и Метохије.

"Срби на Косову и Метохији желе мир са Албанцима, али неће узмицати пред претњама неодговорне приштинске политичке елите и њених налогодаваца", поручује Ракић.

Он је додао да Срби сами одлучују о својој судбини у договору са државом Србијом.

"Срби на Косову и Метохији ће наставити да буду фактор мира и стабилности, али никада неће бити плен и лаки залогај онима који желе да насрну на наша елементарна права и слободу", закључио је Ракић.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи