МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Договор о зиду исти као 8. децембра
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Вучић: Договор о зиду исти као 8. децембра

06. фебруар 2017. Извор: Танјуг

Премијер Александар Вучић изјавио је да је о зиду у Косовској Митровици постигнут исти договор 8. децембра као овај који је сада примењен.

Вучић је новинарима у Београдуе рекао да сутра почиње изграђна комплекса са свим детаљима који су потребни Србима у северној Митровици, а у складу са договором, те истакао да су Срби добили шта су желели и да је сачуван мир.

Он је, међутим, истакао да је тај договор постигнут још 8. децембра и да је исто то договорено и у Бриселу, додајући да "не зна шта су желели у наредним данима".

"Не могу то да разумем и још се питам о чему се ради и да ли је неко хтео друго нешто да уради", рекао је Вучић.

Он је поручио појединцима који говоре да су Срби попустљиви да би волео да своје јунаштво покажу на делу, уместо што не знају име ниједног села на Косову.

"Сачували смо мир, а Срби имају све што су желели, заштиту у Улици краља Петра. Али ме буни и чуди што нисам добио одговоре, зашто то оне вечери у Бриселу није завршено кад је потпуности све исто", рекао је Вучић.

Додао је да су Албанци желели да искључе Београд.

"Јесте ли зато подмићивали српске посланике и хтели да их одвојите од Беграда. Не препоручујем ту работу, јер нећете моћи да победите у томе", рекао је Вучић.

Он је додао да још није чуо ко је одговоран за кршење договорених правила у Бриселу, истичући да Србија свакако није крива, те додао да још чека да му неко у ЕУ каже да је било шта слагао кад је говорио о дешавањима после састанка у Бриселу.

Понавља и да од Албанаца не очекује ништа, осим да дочекају следећу прилику, те да је за Србију важно да се сачува мир и стабилност.

"Они хоће да направе Заједницу српских општина као невладину организацију која ће да пушта грамофонске плоче. Зато су хтели да избаце Београд и да извргну руглу све што је постигнуто пре четири године", навео је Вучић.

Вучић је, поводом наводног предлога америчког републиканског конгресмена Дејне Рорабахера о размени територија на југу Србије за север Косова и Метохије, објаснио да је то само покушај тражења других решења, али да Србија има свој устав који јасно говори о интегритету.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао и да мисли да је Рорабахер близак албанском лобију.

“Мислим да су то покушаји за тражење других решења, шот не бих коментарисао. Ми имамо наш Устав који јасно говори о интегритету”, поручио је Вучић.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи