МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Истинског помирења не може бити без кажњавања одговорних за злочине над српским народом

Истинског помирења не може бити без кажњавања одговорних за злочине над српским народом

16. фебруар 2017.

Чињеница да 16 година међународне организације и привремене институције самоуправе у Приштини нису у стању да пронађу и казне налогодавце и извршиоце терористичког напада на аутобус „Ниш експреса“ код Подујева обесмишљава сваку причy о владавини права и демократије на Косову и Метохији.

Фото: Канцеларија за КиМ

Дугогодишња кампања прикривања и заташкавања, којом су осумњичeни за овај и многе друге злочине амнестирани, сведочанство је о злочиначким темељима такозване косовске државности.

Када се све ово узме у обзир, разумљиво је што данас Срби на Косову и Метохији нису спремни да поклоне поверење привременој администрацији у Приштини и допусте да Албанци одлучују о стварима од значаја за будућност српског народа.

Уместо што се лажно представљају као промотери српских колективних права, без икаквог срама фотографишу крај споменика убијеним Србима и праве некакве комисије за помирење, албански званичници у Приштини би требало да одговорност и зрелост покажу признавањем злочина терористичке ОВК и демонтирањем криминално-терористичке мреже која и даље из сенке влада на Косову и Метохији и представља озбиљну претњу регионалном миру и стабилности.

А шта заиста мисле о српском народу албански званичници у Приштини најбоље показују припремајући се да недалеко од места овог терористичког напада граде стални административни прелаз, подижући на тај начин симболично још један зид поделе између српског и албанског народа.

И данас, када се са тугом и болом сећамо жртава овог безумног напада, поручујемо да Срби не желе продубљивање непријатељстава и подела између два народа, али да са правом мисле да истинског помирења не може бити без кажњавања одговорних за злочине над српским народом и стварања политичке климе у којој се неће претити неким новим насиљем и злочинима.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду Бесплатна правна помоћ Сунчана долина