МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Истинског помирења не може бити без кажњавања одговорних за злочине над српским народом
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 265 1860
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Истинског помирења не може бити без кажњавања одговорних за злочине над српским народом

16. фебруар 2017.

Чињеница да 16 година међународне организације и привремене институције самоуправе у Приштини нису у стању да пронађу и казне налогодавце и извршиоце терористичког напада на аутобус „Ниш експреса“ код Подујева обесмишљава сваку причy о владавини права и демократије на Косову и Метохији.

Фото: Канцеларија за КиМ

Дугогодишња кампања прикривања и заташкавања, којом су осумњичeни за овај и многе друге злочине амнестирани, сведочанство је о злочиначким темељима такозване косовске државности.

Када се све ово узме у обзир, разумљиво је што данас Срби на Косову и Метохији нису спремни да поклоне поверење привременој администрацији у Приштини и допусте да Албанци одлучују о стварима од значаја за будућност српског народа.

Уместо што се лажно представљају као промотери српских колективних права, без икаквог срама фотографишу крај споменика убијеним Србима и праве некакве комисије за помирење, албански званичници у Приштини би требало да одговорност и зрелост покажу признавањем злочина терористичке ОВК и демонтирањем криминално-терористичке мреже која и даље из сенке влада на Косову и Метохији и представља озбиљну претњу регионалном миру и стабилности.

А шта заиста мисле о српском народу албански званичници у Приштини најбоље показују припремајући се да недалеко од места овог терористичког напада граде стални административни прелаз, подижући на тај начин симболично још један зид поделе између српског и албанског народа.

И данас, када се са тугом и болом сећамо жртава овог безумног напада, поручујемо да Срби не желе продубљивање непријатељстава и подела између два народа, али да са правом мисле да истинског помирења не може бити без кажњавања одговорних за злочине над српским народом и стварања политичке климе у којој се неће претити неким новим насиљем и злочинима.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 265 1860
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи