МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Србија тражи моментално и потпуно ослобађање О.Ивановића
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: Србија тражи моментално и потпуно ослобађање О.Ивановића

22. фебруар 2017. Извор: Танјуг

Србија тражи моментално и потпуно ослобађање Оливера Ивановића, који је последњи политички затвореник у Европи, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Фото: Канцеларија за КиМ

"Ивановић је човек који се налази иза решетака само због тога што припада и предводи део српског народа на КиМ, да би се направио лажни баланс у прогону ратних злочинаца", рекао је Ђурић Танјугу.

Лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу, који је у затворском притвору провео 33 месеца, данас је одређен кућни притвор.

Ђурић наводи да је Ивановић, иако није крив ни за шта, стављен иза решетака и одвојен од своје породице, док се прави ратни злочинци слободно шетају по КиМ, али и свету, глумећи државнике, представнике институција и помиритеља народа.

Директор Канцеларије за КиМ наводи да без кажњавања одговорних за ратне злочине нема напретка ни помериња, али да помирења нема ни уз прогон политичких неистомишљеника, хапшење невиних људи и њихово затварање.

"Нема помирења уз затварање људи као што је Оливер Ивановић, који су читавим својим политичким деловањем дали немерљив допринос да се направи барем покушај да односи између Срба и Албанаца буду бољи", истакао је Ђурић.

Наводи да је Ивановић, уместо да за то буде подржан и награђен од стране међународне заједнице, доживео управо то да од стране Елукесовог суда буде ухапшен, притворен, одвојен од породице и онда на сраман начин проглашен ратним злочинцем.

Он каже да су, док код је Ивановић иза решетака, и право и правда и слобода за цео српски народ на КиМ иза решетака.

Наводећи да је држава Србија дала гаранције за слободу Оливера Ивановића, Ђурић каже да поново није добијен одговор Еулекса, већ "допис шефа кабинета мисије Еулекса", што, оцењује, говори и о помало неозбиљном односу међународних мисија према легитимним цивилним властима на читавој територији наше земље.

Видео

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи