МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Козарев: Желимо што више просперитетних породица на КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Козарев: Желимо што више просперитетних породица на КиМ

25. фебруар 2017. Извор: РТC

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев изјавио је да је циљ да што више српских породица у покрајини буду задовољне и просперитетне, чиме год да се баве, а да је Канцеларија ту да им у томе помогне.

Фото: Канцеларија за КиМ

Козарев је са покрајинским министром за заједнице и повратак Далибором Јевтићем присуствовао промоцији и дегустацији вина ораховачког виногорја на 8. Међународном сајму вина.

Том приликом је навео да му је драго што можемо да се подичимо производњом наших домаћина из ораховачког виногорја, из плодне метохијске виноградарске земље.

"Епархија рашко-призренска успоставила је широко препознатљиву традицију, а тај тренд почео је да захвата и индивидуалне породичне произвођаче и нема бољег начина за опстанак и развој наше заједнице, у пољопривредном смислу, него у крајевима који имају традицију и услове за то", рекао је Козарев.

Нагласио је да и Канцеларија за КиМ ради све што може да помогне произвођачима, олакша им производњу и пласман робе.

"Да то не буде само нешто што је ретко, занимљиво и егзотично, већ нешто што ће постати препознатљив бренд регионалних, а зашто не и ширих европских и светских размера", рекао је Козарев.

Српско, метохијско вино, полако али сигурно почиње да се пробија на тржишту централне Србије и Београда, рекао је Козарев и додао да то вино може "данас-сутра" да стане раме уз раме, па чак буде и испред конкуренције.

Козарев је рекао да ће Канцеларија за КиМ наставити да подржава винаре у покрајини и не само њих, већ све наше људе на том простору.

"Занима нас да видимо што више наших породица срећних, задовољних и просперитетних, чиме год да се баве. Ту смо да им омогућимо услове за то - онима који се враћају да живе боље него у срединама из којих се враћају, а онима који су остали тамо, да не преживљавају, већ да живе срећно и берићетно", истакао је Козарев.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 266 1862
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи