МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Јевтић и Козарев посетили Србе у Великој Хочи
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Јевтић и Козарев посетили Србе у Великој Хочи

28. фебруар 2017. Извор: Танјуг

Министар за повратак и заједнице у покрајинској влади Далибор Јевтић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев положили су данас цвеће на споменик убијеним и киднапованим мештанима у Великој Хочи.

Фото: Канцеларија за КиМ

Јевтић и Козарев су обишли радове на изградњи афитеатра и спортског игралишта и разговарали са мештанима Велике Хоче.

“Мештани треба да одреде приоритете за 2017. годину и ми ћемо те приоритете подржати. То је оно што могу данас са овог мееста да вам кажем,” поручио је Јевтић мештанима и подсетио да су обишли и једну од овдашњих социјално угрожених породица.

“Министарство за заједнице и повратак ће у сарадњи са Канцеларијом за КиМ радити на решавању овог питања а ми ћемо радити на решавању и других проблема као што је питање водоснабдевања, инфраструктурним пројектима и слично. Само ви треба да одредите приоритете,”- рекао је Јевтић.

Он је навео да су Срби у Великој Хочи најбољи пример да се и поред свих проблема са којима су српска заједница суочава на Косову може опстати.

“Иако се Министарство којим руководим бави питањем повратка за нас је опстанак много важнији, јер без опстанка неће бити ни повратка. И све оно што радимо и овде и у другим срединама је борба за наше људи који треба да опстану на овим просторима,”- истакао је Јевтић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев упоредио је Велику Хочу са бисером, присетивши се страдалих и отетих за које је казао да су положили оно највредније - своје животе како би ми данас живели.

“Оно што је јако важно је да је Хоча један бисер и да га још нисмо у потпуности изгланцали да заблиста свим сјајем, али радимо сложно на томе,”- рекао је Козарев.

Он је поменуо спортске терене, амфитеатар, рибњаке, винарије и туризам нагласивши да су данас ту како би све то бљеснуло, како би се удружили и како би куће у овом питомом метохијском крају отвориле врата за госте и како би се живело боље.

Бојан Павловић из Велике Хоче рекао је да је за сваки пројекат који је реализован у Великој Хочи постојала сагласност Канцеларије за Косово и Метохију.

“Канцеларија за КиМ је директно финансирала одређен пројекте, успели смо да решимо проблем депоније која се налази изнад водозахвата у Хочи, почели смо да решавамо проблем водоснабдевања Велике Хоче што је највећи проблем, коначно решење нисмо пронашли али се надам да ће Хоча добити квалитетну воду коју смо имали пре ратних дешавања,” рекао је Павловић.

Он је навео да се мештани суочавају и са проблемом незапосленоти али да су одлучни да остану и да највећу подршку очекују од Канцеларије за КиМ и Владе Србије.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 60 261 1833
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи