МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић се састао са члановима Радне групе Савета Европске уније за проширење (COELA)

Ђурић се састао са члановима Радне групе Савета Европске уније за проширење (COELA)

01. март 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са члановима Радне групе Савета Европске уније за проширење (COELA) и том приликом их информисао о току дијалога Београда и Приштине и проблемима српског народа на Косову и Метохији.

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је поручио да је Београд заинтересован за наставак дијалога уз посредовање ЕУ и изразио забринутост због чињенице да разговора експертских тимова у Бриселу није било од новембра. Директор Канцеларије за КиМ је навео да је у том периоду Приштина активно избегавала да спроведе споразуме постигнуте у Бриселу, чиме је угрожено остваривање основног циља дијалога, а то је бољи живот грађана у покрајини.

Посебно се осврћући на проблеме српског народа на КиМ, Ђурић је истакао да Београд доследно инсистира да се Заједница српских општина формира у складу са договорима постигнутим у Бриселу и да је неопходно да ЕУ, као посредник у дијалогу, осигура спровођење договореног.

Како је истакао, Београд инсистира и на томе да у дијалог буду уврштене све теме од интереса за српски народ на КиМ, али да до сада није наишао на разумевање осталих учесника у процесу.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду Бесплатна правна помоћ Сунчана долина