МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић косовским Албанцима: Заборавите да сте велика сила
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1886
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Вучић косовским Албанцима: Заборавите да сте велика сила

17. март 2017. Извор: Танјуг

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас косовским Албанцима, поводом погрома над Србима од 17. марта 2004, да не помишљају да ће против Срба проводити акције какве су спровели 2004. и 2008. године.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Заборавите на ту ''велику силу'', коју наводно имате", поручио је Вучић.

Он је, у изјави новинарима, рекао да, када чује речи албанских званичника на Косову, који говоре Србима и о српској несрећи и када се види шта чине из дана у дан не би ли било Срба све мање на својим огњиштима - има страх и бригу.

„Данас је Србија снажнија него 2004, те није лако да изведу на тако бруталан начин као тада, да доносе неке друге одлуке макар и мање тешке од оних коју су донели 2008. када су, уз помоћ међународне заједнице, самопрогласили независност“, указао је Вучић.

Морамо, каже, да будемо стррпљиви, трпељиви, те да од силног јуначења и ударања у прса нема ништа, већ да будемо чврсти и одлучни.

„Ако мислите да је било једноставо нешто рећи јуче у Сарајеву домаћину, европском комесару и Албанцима, није то пријатно, ни увек лако и једноставо, али је то је наша обавеза и тиме успевамо да обезбедимо сигурност за Србе на Косову и Метохији“, рекао је Вучић додајући да се Србије на Косову и Метохији не осећају сигурним, али не и много несигурнијим.

Према његовим речима Срби су спремни да остану на својим огњиштима заједно са породицама, због чега је много поносан.

Ако се погледају Клокот, Пасјане и друга места Срби имају више деце него икада, и ту су претекли Албанце из суседних села и општина по наталитету.

„Срби на Косову и Метохији су издржали много тешких ствари. Трудићемо се да им гарантујемо већу безбедност, иако су нам капацитети ограничени. Ова влада не може да се оптужује за смањење безбедности, као раније која је због кохабитације није деловала у циљу заштите српског становништва“, рекао је Вучић.

Он је изразио наду да ће косовски Албанци заборавити на ту „своју велику силу“, подсећајући да су неки рекли да ће поднети оставке у вези формиања војске, а сада им је у грлу стало зато што им „не иде“.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 61 269 1886
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи