МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић у Лешку: Улагање у просвету је улагање у будућност
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић у Лешку: Улагање у просвету је улагање у будућност

21. март 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је улагање у просвету и образовање улагање у будућност и опстанак српског народа на Косову и Метохији.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је данас посетио Пољопривредну школу из Приштине, са седиштем у Лешку, објекат нове школске зграде чију изградњу је финансирала Влада Србије.

“Улагање у децу, будуће генерације јесте једини залог у нашој битки да останемо и опстанемо на простору где је и само наше постојање изложено изазову, изложено жељи многих да нас овде нема… Отпорни смо на различите временске погоде и непогоде и опстаћемо овде на КиМ као што су то радиле многе генерације пре нас”, поручио је Ђурић.

Ђурић је истакао да је Влада Србије после 11 година учинила напоре које неке претходне владе нису да се школа у Лешку доврши, али и да се неће стати на овом значајном објекту.

“Сваки динар уложен у просвету и образовање јесте динар уложен у будућност и опстанак нашег народа на КиМ, зато ћемо наше напоре у наредном периоду удвостручити”, истакао је Ђурић.

Директор Пољопривредне школе Ивица Михајловић изјавио је да је школа у Лешку завршена захваљујући Влади Србије, али и локалној самоуправи у Лепосавићу.

“У име запoслених захваљујем свима из локалне самоуправе, Канцеларије за КиМ, нашег Министарства просвете, Влади Републике Србије на томе што су наша деца у прилици да уживају благодети тога што је урађено у последњих годину и по дана”, рекао је Михајловић.

Пољопривредна школа Приштина-Лешак је најстарија стручна школа на територији Косова и Метохије, и почела је са радом 1946. године.

Изградња објекта нове школске зграде почела је 2003. године. Више од десет година касније изградња је настављена, а инвестицијом Владе Републике Србије у укупном износу од око 9 милиона динара прошле године радови су завршени и објекат стављен у функцију.

Данас Пољопривредну школу Приштина-Лешак, у 71. години постојања, похађа 120 ученика.

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи