МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић и потпредседник руске Думе на парастосу у Београду
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић и потпредседник руске Думе на парастосу у Београду

24. март 2017. Извор: Танјуг

У руској цркви Свете Тројице у Београду данас је служен парастос жртвама НАТО агресије на Србију, у присуству директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића и потпредседника Државне Думе Руске Федерације Петра Толстоја.

Ђурић и потпредседник руске Думе

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је подсетио да се данас навршава 18 година од НАТО агресије на нашу земљу, која је по свом карактеру била злочиначка.

Он је истакао да је та агресија имала за циљ да подели Србију, да отме кључни део њене територије, која је, каже, много више од квадратних километара земље.

Према његовим речима, то је духовна, историјска, политичка и свеукупна колевка српске државности и народа - Косово и Метохија.

"На данашњи дан ми се са поносом сећамо оних који су дали живот у одбрани отаџбине, сећамо се њиховог пута слободе и љубави према сопственој земљи и браћи", рекао је Ђурић.

Он је навео и да данас као слободољубива и слободна и независна земља настављамо путем изградње, државности и независности засноване на поштовању свих, на поштовању наших цивилизацијских, културних и духовних вредности.

"Неизмерно смо захвални нашој руској браћи на подршци коју нам пружају у одбрани Косова и Метохије и на томе што имају разумевања за тешку ситуацију у којој се наша земља и народ налазе. О томе сведочи и чињеница да је руска делегација дошла и данас у Београд и да овде заједно са нама обележава годишњу агресије на нашу земљу", рекао је Ђурић.

Толстој је навео да је делегација из Русије дошла како би се подсетили догађаја који су се дешавали у тадашњој Југославији, када је мала земља претрпела ударац од велике машине многих земаља које су деловале ван међународног права.

"Та ситуација је била јако добра лекција између осталог и за моју земљу која, нажалост, у то време није могла да помогне Србији", рекао је Толстој.

Навео је да је Русија увек била и да ће увек бити са Србијом и српским народом, те да мисли да ћемо заједнички моћи да направимо нову цивилизацију на добробит наше деце.

"Због тога сматрам да генерације које данас праве будућност Србије треба то да раде свесно и да знају шта то значи за будућност", рекао је Толстој, додајући да је сигуран да нас чекају просперитетне Србија и Русија и да ћемо заувек бити заједно.

Парастос је служио старешина Подворја Руске православне цркве у Београду Виталиј Тарасјев.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи