МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Козарев: КиМ највећа српска светиња, Србија за мир
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Козарев: КиМ највећа српска светиња, Србија за мир

24. март 2017. Извор: Танјуг

У Косовској Митровици данас је обележено 18 година од почетка НАТО агресије, а заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев изјавио је да ће Косово и Метохија остати највећа српска светиња и да ће се држава Србија увек залагати за очување мира.

Душан Козарев

Фото: Канцеларија за КиМ

Козарев је у Митровици уз представнике локалне самоуправе, митровичког округа, грађане и представнике СУБНОР-а положио цвеће на “Споменик истине” и одао пошту страдалима у НАТО бомбардовању 1999. године.

“Ми смо овде не само живи сведоци тога да је Косово и Метохија и 99. године била и 2017. остала и увек ће бити наша највећа светиња, него смо и живи гарант да ће и наша деца, потомци, бити ти који ће чувати славу наших предака и достојанствено штитити слободу, част и идентитет нашег народа у овој нашој колевци”, истакао је Козарев.

“Иако не волимо ратове и страдања ми најбоље знамо колико је то лоше. Кад треба да се бранимо, бранимо се и кад буде требало да се бранимо бранићемо се”, поручио је Козарев и нагласио да ћемо увек бити ту да чувамо мир, слогу, да градимо стабилност, добросуседство и комуникацију са свима, а у интересу потомоства.

То не значи да било ко може да нам одузме слободу, да нас нападне, да нам одузме наше достојанство и нашу част, додао је Козарев.

Грађанима се на обележавању годишњице НАТО бомбардовања обратио и председник привременог општинског органа у Косовској Митровици Александар Спирић који је истакао да су невино страдали и да невино страда српски народ на простору КиМ и читаве Србије.

“Пре 18 година сетимо се како је наданашњи дан почело и како је завршило. Не смемо заборавити, али ми смо они који праштају, договарају се и желе будућност и мир. Мир и слобода су најнеопходнији“, казао је Спирић који је најавио изградњу у Косовској Митровици споменика страдалој браћи Милић.

Присутнима се обратио и начелник митровичког Округа Васа Јелић и представник СУБНОР-а, а годишњица НАТО бомбардовања обележена је и у Звечану.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи