МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Симић легитимни представник српског народа на КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: Симић легитимни представник српског народа на КиМ

06. април 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да су за Србију представници Српске листе, односно Славко Симић, легитимни изабрани представници српског народа, те да су влада и све странке, које је чине, јединствене у подршци и српским представницима на КиМ и српском народу на КиМ.

Марко Ђурић

"Република Србија, влада и народ чврсто стоје уз наш народ на Косову и Метохији и за Србију су легитимни изабрани представници српског народа представници Српске листе, а представник Српске листе на КиМ је Славко Симић", рекао је Ђурић за Танјуг.

Како је додао, Симић ужива већинску подршку српских посланика, српских градоначелника и српских представника у покрајинским институцијама.

Ђурић је истакао да све друго што се дешава, јесте "реприза сценарија из децембра прошле године, када је покушана инструментализација и манипулација самим називом Српске листе и стављање у функцију једног дела представника зарад остваривања циљева албанских политичара у Приштини".

"Влада Србије и све странке које је чине, укључујући СНС, ПС, СПС, јединствене су у подршци српским представницима на КиМ, српском народу на КиМ и таквом ставу", закључио је Ђурић.

Српска листа: Председник Српске листе је Симић,не Јаблановић

Посланичка група Српска листа саопштила је данас је председик Листе Славко Симић, а да се Александар Јаблановић сам прогласио за председника, без подршке српских посланика.

Српска листа је осудила “нови покушај политичког преврата који, настоји да изведе самозванац" Александар Јаблановић, за ког се наводи да је од оснивања Српске листе "главни извор сукоба и изазивања подела".

“Покушао је да обмане и изманипулише Канцеларију за регистрацију политичких партија. Очекујемо да ће се о свему ускоро детаљно огласити Централна изборна комисија, која разматра лажну документацију предату тој Канцеларији без печата и сагласности овлашћеног представника Српске листе Славка Симића,”- наводи се у саопштењу.

У Српској листи наводе да је сасвим јасно да је, како оцењују, реч о "новом очајничком покушају" да се српска политичка воља стави под диригентску палицу самовоље појединаца, лојалних онима који подржавају нападе на интересе српског народа и да се тако, зарад личног интереса, додатно одложе процес формирања Заједнице српских општина.

“Јаблановић већ дуже време покушава да силом и у дослуху са једним делом врха власти у Приштини преузме контролу над политичким животом и вољом нашег народа, правећи приватне аранжмане са појединцима и сплеткарећи против интереса сопствених сународника, свих граћана који живе на Косову па чак и дојучерашњих колега”, наводи се у саопштењу Српске листе.

“Од оснивања Српске листе, Јаблановић је главни извор сукоба и изазивања подела. Сада, када је потпуно раскринкан и после избацивања из косовске, најурен и из Владе Србије, покушава Српску листу да третира као личну својину и разбије јединство Срба у институцијама,”- наводи се у саопштењу Српске листе.

Српска листа наводи да Јаблановић нема никакво политичко упориште у народу, нити могућност да утиче на вољу посланика Српске листе, који ће наставити да бране и српски народ и нашу политичку организацију од овог криминогеног и антисрпског насртаја.

“Јаблановић може ако жели да прави политичку странку, али, док год наш глас може да се чује, неће се крити иза Српске листе. Александар Јаблановић може, ако жели, да прода и свој интегритет и образ и дедовину, али интереси српског народа на Косову нису на продају,”- наводи се на крају саопштења Српске листе.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи