МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Отворен програм “Лидери за будућност”
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Отворен програм “Лидери за будућност”

13. април 2017. Извор: Радио Контакт Плус

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић данас је у Косовској Митровици свечано отворио програм „Лидери за будућност“ и истакао да Влада Репулике Србије улаже у младе али и у образовне институције на КиМ које су кључне за равој младих.

Дамјан Јовић

Фото: Канцеларија за КиМ

Хоћу да кажем да је за Канцеларију за Косово и Метохију и за Владу Републике Србије увек задовољство када може да помогне и да уложи у младе људе, у људе које ми полажемо велике наде да ће у наредном периоду стасати у оне људе у којима локалне средине, заједница, препознају носиоце друштвених процеса и у овом конкретном случају борбе за оно што су национални интереси српског народа на КиМ, рекао је Јовић.

Јовић је у обраћању полазницима програма „Лидери за будућност“ истакао да државе које не препознају значај улагања у младе и развој кадрова који треба да наследе садашње генерације на неким важним позицијама у јавној управи немају будућност.

“Улагање у младе људе јесте нешто што тражи и време и новац, али свакако је најскупље не улагати у младе људе. Наш избор је да вама помогнемо. Држава Србија помаже и Универзитет у Митровици који је можда оно што највише одржава народ на овим просторима, школе, па и вртиће. Све су то установе које су од кључног значаја за развој наших младих људи на КиМ,”- оценио је Јовић.

Програм „Лидери за будућност“ организује Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, а финансира Канцеларија за Косово и Метохију кроз пројекат подизања капацитета и нивоа сарадње организација цивилног друштва на Косову и Метохији.

Полазници двомесечног програма „Лидери за будућност“ учествоваће у раду радионица из области лидерства и лидерских вештина, рада у јавној служби, политике међународне заједнице и великих сила према Косову и Метохији, као и заговарања и лобирања код доносиоца одлука и међународних организација.

Аца Митић испред Центра за друштвени дијалог и регипоналне иницијативе истакао је да ће учесници имати прилику да кроз пет једнодневних предавања у Косовској Митровици ојачају своје капацитете на пољу лидерства што је јако битно за младе на Косову и Метохији.

“Имамо од 38 пријава које смо добили, 22 учесника су примљена на овај програм и то су углавном млади људи који имају перспективу и надам се да ће овај програм умногоме допринети њиховом развоју у области лидерства,”- рекао је Митић.

Током студијске посете Београду, учесници овог програма имаће прилику да обиђу и упознају се са радом бројних институција и организација, попут Народне скупштине, Министарства спољних послова, Канцеларије за Косово и Метохију, Српске академије наука и уметности, Европског покрета у Србији, Факултета политичких наука и РТС.

Једна од полазница програма је и новинарка Сања Соврлић која је казала да мисли да је ово добра прилика за стицање неких нових вештина, знања, прикупљање нових информација.

“ У сваком случају јако је важно то неформално образовање, јер постоје неке ствари које можда нисмо успели да обрадимо кроз формално образовање, верујем да је ово прилика за то,”- казала је Соврлићева.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи