МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: "ЗСО ће помоћи српском народу да делује у циљу свог опстанка"
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: "ЗСО ће помоћи српском народу да делује у циљу свог опстанка"

16. април 2017. Извор: РТС

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да више не верује ни у један рок и обећање косовских Албанаца када је у питању формирање Заједнице српских општина.

Марко Ђурић

Фото: Канцаларија за КиМ

Ђурић је у изјави новинарима на Главичици надомак Гњилана изјавио да ће у рокове за формирање ЗСО веровати оног тренутка када буде видео дела и спремност у Приштини да испуне оно на шта су се сами обавезали.

Каже да не мисли да је добро то када се српским комшијама и суседима на КиМ који су албанске националности ЗСО представља као нешто што је против њих, њихових интереса и као нешто што ће умањити степен њихових права.

"Не, неће. ЗСО оног момента када буде формирана само ће помоћи да српски народ може снажније да делује у циљу свог опстанка, у циљу решавања својих проблема. Ако прошетате Косовом видећете да има пуно проблема које не може да реши једно село, један градоначелник, које могу и морају да решавају заједнчки политички представници и у покрајинским институцијама и у локалној самоуправи", рекао је Ђурић .

Наводи да зато, нешто што је добро за Србе, мора да буде добро за све на КиМ и да никако другачије није замишљена ЗСО.

Одговарајући на питање када ће бити настављени разговори Београда и Приштине у Бриселу, Ђурић каже да је то више питање за оне људе који су без икаквог правог разлога обуставили разговоре позивајући се на суђење некоме ко је оптужен за ратне злочине.

"Мислим да се иза тога крије недостатак политичке воље. Ми смо увек спремни да разговарамо, сматрамо да је разговор у интересу свих, да се само кроз разговор могу решавати проблеми. Ја постављам питање онима који неће разговор, како ћемо решити проблеме на начин који је добар за све", рекао је Ђурић.

Сматра, каже, "да су разговори апсолутно у нашем интересу као што је у нашем интересу да посвећено радимо ка томе да Србија јача економски, политички, војно, спољнополитички да би могла више да брине о себи и да бринући о себи брине о свим својим грађанима, ма где живели".

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи