МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Одлука срамотна и представља увреду за цео српски народ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: Одлука срамотна и представља увреду за цео српски народ

27. април 2017. Извор: ТВ Мост

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је одлука Француских власти да на слободу пусте Рамуша Харадинаја срамотна и представља увреду за цео српски народ, за жртве , за оне чије су породице претрпеле неке од најмонструознијих злочина у двадесетом веку.

Вучић, Ђурић, Кубуровић

Фото: Канцеларија за КиМ

"То показује да се Француска према нашој држави понела на неприхватљив начин, на начин пун непоштовања према нашим институцијама , према нашем народу, према жртвама , према потреби да се људима који су починили монструозне злочине, који су обезглављивали деветомесечне бебе, силовали , палили, пљачкали , за шта постоје докази и сведоци који су достављени Француској, да им се суди а не да се пуштају на слободу као слободни грађани, ругајући се на тај начин принципима свих вредности, демократских, европских, људских ...", рекао је Ђурић за телевизију Мост.

Према његовим речима "то показује велико лицемерје , спремност да се такви људи прихватају као легитимни представници албанског народа да би се прекрајала политичка сцена у Приштини, да би се опет консеквентно Београд ставио под још већи притисак зато што нећемо да прихватимо једнострано проглашену независност Косова".

"Све је то монструозно и у складу са оном Његошевом "Коме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовејештвом". Онима који су овакву одлуку донели, бојим се да заиста и закон лежи у топузу и трагови смрде нечовјештвом", рекао је Ђурић.

Он је истакао да "ово подстиче злочин, шовинистичку еуфорију, осећај да је некажњиво клати, убијати , пљачкати, палити све што је српско на Косову и Метохији".

"Али српски народ је солидаран, неће дозволити да буде гажен, да буде угрожаван као и територијална целовитост наше земље", рекао је Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи