МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Брине ћутање међународне заједнице на претње Харадинаја
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Ђурић: Брине ћутање међународне заједнице на претње Харадинаја

03. мај 2017. Извор: Танјуг

Директор Kанцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да брине ћутање међународне заједнице на претње Рамуша Харадинаја Србима на КиМ, али и премијеру и новоизабраном председнику Србије Александру Вучићу.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

"Сада се виде да је ослобађање Рамуша Харадинаја отворило Пандорину кутију на КиМ, Пандорину кутију зла, мржње и претњи насиљем од људи који су у прошлости доказали да су спремни за најгора непочинства", рекао је Ђурић новинарима у Београду.

Посебно забрињава, како каже, то што је међународна заједница ћутала када је брат Рамуша Харадинаја претио протеривањем свих Срба са КиМ уколико француски суд не ослободи Харадинаја.

Међународна заједница је ћутала, наставио је он, и када је Рамуш Харадинај позивао на понављање "хрватског сценарија" - погрома и масовног егзодуса српског становништва, а да се и сада ћути када стижу претње премијеру Србије.

"Александар Вучић је изложен претњама и нападима зато што је као политичар имао храбрости да, за разлику од армије политичких лицемера који само ћуте, изнесе истину на видело и каже злочинцу да је злочинац", нагласио је Ђурић.

Премијер је, нагласио је он, имао храбрости да подржи институционалне механизме владавине права и правне државе који су предвиђени за процесуирање оних који су одговорни за неке од најтежих злочина и због тога је Рамуш Харадинај у њему препознао своју примарну мету.

"Због тога што зна да у другим политичарима у региону, и на жалост изван њега, има много оних који ће окренути главу на другу страну на претње и на злочине које је починио, али ми у Србији нећемо, немамо право и не желимо", рекао је он.

Према речима Ђурића, Вучић се нашао на мети Харадинаја због храбрости и решености да се супростави заташкавању злочина, да се супростави прогону Срба на КиМ и да каже истину о ономе што се дешавало.

Он је казао да је премијер имао снаге и да каже да је Србији у интересу да развија нормалне односе са Албанцима као народом, али да неће да прећуткује оно што се дешавало због боље будућности свих.

"Уверен сам и да албанском народу у целини није у интересу да их довека заступају и представљају они који су део најмрачнијих поглавља модерне историје у нашем делу Европе", закључио је Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи