МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »У Лепосавићу отворена Канцеларија за младе
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

У Лепосавићу отворена Канцеларија за младе

12. мај 2017. Извор: ТВ Мост

У Лепосавићу је као резултат добре сарадње Министарства за омладину и спорт, Канцеларије за Косово и Метохију и општинског Привременог органа Лепосавића отворена Канцеларија за младе. Жеља је да се омладина у што већем броју, кроз различите едукативне активности, спортски афирмише.

Канцеларија за младе

Фото: твмост.инфо

Канцеларија за младе биће место окупљања и место где ће се кроз предвиђене програме остварити сарадња оних који желе да стварају и живе на овом простору, рекао је председник Привременог органа Лепосавића Зоран Тодић на отварању Канцеларије за омладину у Лепосавићу.

“Захваљујући Министарству омладине и спорта који су нам омогућили да створимо услове за све наше младе овде како би имали све потребне услове за свакодневно учешће у јавном животу и окупљање, данас овде свечано отварамо Омладински клуб који ће допринети да и млади имају где да се окупљају и да ту стварају неке нове идеје и заједно са нама, представницима локалне самоуправе учинимо све како би омогућили и створили што боље услове за живот, како младима тако и свим нашим суграђанима”, рекао је Тодић.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Љубомир Марић поздравио је младе и честитао црквену и општинску славу Светог Василија Острошког.

“За Владу Србије Лепосавић је јако значајна општина, да не говоримо и да је рударство овде врло битно. Имамо два рудника и флотацију који запошљавају преко 600 рудара, 600 породица живи од те индустрије. Ми планирамо и развојне пројекте, оно што нам је идеја је да се поново врати у живот израда мастер плана јужне стране планине Копаоник дакле развој сеоског туризма, шумарства, пољопривреде у свим сегментима, свакако ћемо наставити да будемо све присутнији. И у име директора Канцеларије Марка Ђурића желим да свим грађанима Лепосавића честитам славу и да им обећам да ћемо бити и даље ту и да ће те имати све већу и већу подршку”, рекао је Љубомир Марић.

Државни секретар у Министарству омладине и спорта у Влади Србије Предраг Перуничић поручио је да су млади носиоци развоја читавог друштва.

“Морамо да урадимо све да квалитет живота побољшамо у свакој локалној самоуправи. Оно што је локална самоуправа Лепосавић препознала значај Канцеларије за младе и Омладинског клуба ми ћемо да ширимо по северу Косова и Метохије. Министарство омладине и спорта ће као и до сада помагати. Млади људи морају да се ангажују, да се скупљају и да прате трендове, ова година је година предузетништва и запошљавања, младе треба усмеравати на прави пут”, рекао је Предраг Перуничић.

Млади су задовољни и очекују даљу подршку у нади да ће Канцеларија за младе и Омладински клуб организовати и културне манифестације као и помоћи урбанизацију Лепосавића. Млади из овог места позвали су своје вршњаке да им се придруже у овој фабрици идеја а ово ће бити и место одакле ће кретати решавање свих проблема.

Отварање Канцеларије за младе помогли су Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и локална самоуправа Лепосавића.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи