МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Канцеларија за КиМ: Срамотни примери политичке инструментализације правосуђа
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Канцеларија за КиМ: Срамотни примери политичке инструментализације правосуђа

24. мај 2017.

Друштво у којем суд постане врховни делилац неправде осуђено је на пропаст, и зато данашња одлука којом је практично првоснажно опрана биографија Фатмира Љимаја и његових саоптужених можда јесте победа неколицине, али је пораз свих грађана који на Косову и Метохији желе да живе у друштву заснованом на хуманости и демократским вредностима.

Канцеларија за КиМ

Фото: Канцеларија за КиМ

Дижемо глас против заташкавања злочина, којем је нажалост и суд у Приштини дао свој допринос, поручујући да породице жртава свих оних који су на најбруталнији начин убијени у последњем рату немају основа да се надају да ће правда икада бити задовољена.

Свима онима који ће прећутати данашњи тријумф неправде, под изговором да се одлуке правосуђа не коментаришу, поручујемo да ниједан одговоран грађанин, политичар или дипломата не сме да остане нем пред свеприсутном тенденцијом да се злочинци на Косову и Метохији колективно ослободе кривице.

Остало је још само да суд саопшти да су се сви ти киднаповани људи сами убили, а потом и сами побацали у кречане, и апсурд ће бити потпун, али након данашње одлуке суда у Приштини ни то није немогућ исход.

Очекујемо да ће се Српска листа, као и до сада, на терену борити свим политичким средствима за истину о жртвама албанских сепаратиста, и да ће на Косову и Метохији кад-тад победити пристојан и људски однос према жртвама, које год националности оне биле.

Сигурни смо да је одлука суда у Приштини донета у склопу предизборне кампање, као што је недавно обустављена и истрага злочина над српским жетеоцима у Старом Грацком, што су срамотни примери политичке инструментализације правосуђа.

Само Српска листа имаће после избора снагу да покрене озбиљну политичку кампању и друштвену дебату о моралним странпутицама којима се упутило друштво на Косову и Метохији и тамошње привремене институције самоуправе.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи