МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Глас за Српску листу је глас за опстанак српских институција
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Глас за Српску листу је глас за опстанак српских институција

31. мај 2017. Извор: Танјуг

Глас за Српску листу на предстојећим парламентарним изборима на Косову и Метохији 11. јуна је глас за Србију и опстанак њених институција у покрајини, поручено је са првог предизборног скупа те странке у Лепосавићу.

Предизборни скуп

Фото: Канцеларија за КиМ

Присталице Српске листе су на почетку предизборног скупа у препуној сали Дома културе у Лепосавићу дуготрајним аплаузом поздравили ступање на дужност председника Републике Србије Александра Вучића.

Председник Српске листе Славко Симић истакао је да је Српска листа једини гарант институционалног присуства Србије на КиМ.

"Хоћу да знате да једино Српска листа може у овом тренутку да покрене све кључне политичке кораке како би покренули процес формирања Заједнице српских општина и створили институцију која ће заштитити наше виталне националне и економске интересе", поручио је Симић.

Он је додао је да једино Српска листа може створити "српску политичку војску" који ће се у институцијама у Приштини борити против трансформације Безбедносних снага Косова у косовску војску.

Симић је нагласио "да једино Српска листа може бити српска политичка војска која ће бити под врховном командом српског народа и нашег председника Александра Вучића".

Један од двојице српских министара у техничкој Влади у Приштини Иван Тодосијевић изјавио је на скупу у Лепосавићу да једино Српска листа има подршку Београда и да једино она гарантује да ће српске институције и даље бити присутна на КиМ.

"Многи желе да нас убеде да Београд није потребан српском народу на КиМ, али сви знамо да једина помоћ, заштита на коју можемо да рачунамо долази из Београда, од Владе Србије, председника Републике Србије. Само заједно са Владом Србије и председником Србије Александром Вучићем можемо да се изборимо за оно што Албанци не желе да нам дају, а то су колективна права и њихова заштита под кровом Заједнице српских општина", рекао је Тодосијевић.

Он је нагласио да Српска листа није дозволила формирање такозване косовске војске и да једино Српска листа гарантује да ће у будућности штитити интересе српског народа на КиМ.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић оценио је да су предстојећи избори на Косову и Метохији велико раскршће - којим путем у будућност.

"Први и једини исправан пут је глас за Српску листу, јер једино тај глас гарантује присуство државе Србије и њених институција на простору Косова и Метохије. Први и једини исправан пут за одрживи опстанак српског народа је глас за Српску листу. Гласањем за Српску листу бирамо једини исправан пут којим ћемо водити наш народ", истакао је Тодосијевић.

Ми, српски народ, 11. јуна немамо право на грешку, велика је одговорност пред нама јер српски народ нема право да бира оно друго - погрешан пут који води у амбис, упозорио је Тодосијевић.

"Међутим свако ко се сећа злочина учињеног над нашим народом зна да једина помоћ, подршка и заштита коју можемо овде да очекујемо јесте она из Београда, од наше владе и нашег председника. Сваки глас који није за Српску листу јесте глас за формирање такозване војске Косова, глас за гашење српских институција, што може да доведе до несагледивих последица по опстанак нашег народа", казао је Тодосијевић.

Срби имају 10 загарантованих места у покрајинској скупштини која броји укупно 120 посланика.

Парламентарни избори на Косову одржавају се 11. јуна.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи