МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Марић: Једино Српска листа гарант присутности Србије на КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Марић: Једино Српска листа гарант присутности Србије на КиМ

05. јун 2017. Извор: Танјуг

Са предизборног скупа Српске листе, који је данас одржан у Звечану, поручено је да је једино ова странка гарант политичке и институционалне присутности Републике Србије на КиМ и да је једина представља политичку снагу српског народа и Београда у покрајини.

Љубомир Марић

Фото: Канцеларија за КиМ

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Љубомир Марић изјавио је на предизборном скупу Српске листе у Звечану да Влада Србије и председник Александар Вучић нису донели одлуку о подршци Српској листи зато што су желели да фаворизују било кога.

“Српска листа је једина права организована политичка снага српског народа на Косову и Метохији, док су остали, сасвим очигледно, бизнисмени у политици и људи који се тим послом баве како би на овај или онај начин уновчили уступке које би правили на рачун српских интереса”, истакао је Марић.

Он је нагласио да се једино Српска листа отворено борила против формирања такозване косовске војске и да је она једино гарант да се та војска никада неће формирати.

“Једино је Српска листа гарант политичке и институционалне присутности Републике Србије на КиМ. Једино Српска листа може искрено, отворено уз подршку Владе Србије, да настави ту борбу. Неће српски народ, који је овде доживео много зла, да дозволи да оно што је мукотрпно брањено раскрчме и распродају неки којима је похлепа и сујета важнија од будућности српског народа и наше државена на КиМ”, рекао је Марић.

Кандидат за посланика са Српске листе Игор Симић истакао је у обраћању окупљенима у Дому културе у Звечану да је Српска листа политичка снага српског народа и Београда на Косову и Метохији.

Ми смо они који ће борбу са моста у Косовској Митровици пребацити у Приштину, да се нас десет посланика тамо бори а не наша деца, јер је то једини начин да останемо и опстанемо на овим просторима, нагласио је Симић.

“У борбама никада нисмо рекли не нашој отаџбини. Изађимо 11. ?уна, гласајмо за Српску листу. Зато што једино Српска листа има подршку Владе и председника Републике Србије а ми другу државу, осим Србије, нити желимо, нити имамо”, казао је Симић.

Он је поручио да је за Српску листу треба гласати јер једино она може да чува “и српску Трепчу и српски Валач и српско Газиводе и све манастире широм Косова и Метохије које неко хоће за џамија”.

Градоначелник Звечана Вучина Јанковић казао је да је Српска листа - листа српског јединства.

“Српска листа зато што једино она гарантује институционално и политичко присуство Републике Србије на КиМ. Српска листа зато што од ње зависи егзистенција, Српска листа зато што нећемо Војску Косова на нашој светој земљи, Српска листа зато што су све остало албанске листе”, поручио је Јанковић.

На скупу у Звечану говорио је и министар за локалну самоуправу Иван Тодосијевић, кандидат за посланика Зоран Мојсиловић, а били су присутни градоначелници српских општина са севера Косова и Метохије и други кандидати за посланике са Српске листе.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 63 273 1917
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи