МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Гојковић: Подршка Русије за КиМ од немерљивог значаја
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Гојковић: Подршка Русије за КиМ од немерљивог значаја

05. јун 2017. Извор: Танјуг

Подршка Русије настојањима Србије да постигне одрживо и узајамно прихватљиво решење за КиМ у непосредном дијалогу Београда и Приштине је од немерљивог значаја, изјавила је данас председница парламента Маја Гојковић.

Гојковић

Фото: Танјуг

На отварању другог заседање Комисије за сарадњу Скупштине Србије и Државне Думе Руске Федерације, Гојковић је навела да Београд остаје отворен за наставак дијалога у оквиру којег ће посебно инсистирати да се поштују постигнути договори.

“То се посебно односи на Заједницу српских општина”, истакла је Гојковић која је заседање те комисије отворила заједно са председником Државне Думе РФ Вјачеславом Володином.

Захвалила је на снажној подршци Русије по питању Косова и Метохије и на принципијалном ставу о територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Посебно је захвалила Русији на подршци Србији по питању КиМ на мултилатералном плану, нарочито у супротстављању покушајима самопрокламоване државе Косово да постане чланица организација попут Унеско, што би, каже Гојковић, отворило пут за деструкцију и нестанак непроцењиве културне баштине не само српског народа, већ и читавог света.

Вучић: Односи Србије и Русије најбољи у савременој историји

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је званични Београд поносан на односе Србије и Руске Федерације, који су, како је оценио, најбољи у савременој историји.

Председник Вучић је то рекао током састанка са председником Државне Думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеславом Володином са којим је разговарао о односима двеју земаља, српског Парламента и руске Државне Думе.

„Ми гајимо искрене односе према Руској Федерацији и поносимо се нашим пријатељством. Србија је мала земља, али је умела да сачува своју независност. Хвала Руској Федерацији што није на нас вршила притиске и што није подржала пријем такозваног Косова у УНЕСКО“, истакао је председник Вучић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи