МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Ескалација вербалне хистерије из Приштине
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Вучић: Ескалација вербалне хистерије из Приштине

07. јун 2017. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас ЕУ, САД и друге који су учествовали у доношењу Бриселског споразума да одговоре на претње из Приштине да неће бити формирања Заједнице српских општина.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Најновије претње албанских политичара с Косова он је назвао ескалацијом вербалне хистерије, поручивши да ће Србија на то одговарати мирно и сталожено, јер поштује Бриселски споразум и обавезе које из њега проистичу.

"А то што кажу да неће бити Заједнице српских општина, добро је да су коначно јавно признали, мада смо ми то видели већ четири године. Они су само обмањивали своју јавност, али и међународну, зато сада ЕУ, САД и друге који су учествовали у доношењу Бриселског споразума да кажу шта имају на то", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након отварања погона Аметека у Суботици.

Вучић је коментаришући изјаву Хашима Тачија да су мигови који стижу у Србију претња, а не косовска војска, подсетио да су многи говорили да су "то канте", запитавши "ако су канте, што се онда толико брину".

Како је рекао, приче да су у нешто умешани Руси је најлакше "продати" на западу те се то зато и ради и навео да је исто тако и његова идеја о регионалној економској зони приказивана на тај начин иако, каже, не зна ни да ли Руси уопште тако нешто подржавају и какав им је уопште став.

"И даље убеђују светску јавност у нешто, како би остали мезимче", приметио је и додао да је на сцени хистерија уз поруку "једно је планирати, а друго остварити".

А кад је реч о изјави Кадрија Весељија да Србија неће постојати на КиМ, поручио је: "сви они су опасни и знају шта ће све постојати, нека само тако наставе".

"Они су велесила, а ми смо мали", додао је те поручио да ће Србија молити све на свету да нам помогну да сачувамо животе нашег народа и грађана, али и да неки могу да замишљају и причају шта хоће, али да им на делима то неће бити дозвољено.

На констатацију да је Рамуш Харадинај тражио извињење за "злочине Срба" на КиМ Вучић је поручио да никакав злочин никада није починио, а да је "Харадинај злочинац који је силовао жене и Српкиње, и Албанке и Ромкиње, одсецао им главе..."

"Чудан смисао за хумор и ту врсту црних шала никада нисам могао да разумем" прокоментарисао је Вучић.

Поручио је још да је познато да сваки злочинац себе оправдава на начин да је неко тобоже злочине починио и да је тај други нешто урадио са чим нема никакве везе.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи