МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић позвао Србе са КиМ да подрже Српску листу
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи

Вучић позвао Србе са КиМ да подрже Српску листу

09. јун 2017. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић позвао је Србе са Косова и Метохије да на предстојећим покрајинским изборима гласају за Српску листу, и поручио да Србија и читав српски народ заједно са својим сународницима у покрајини бране оно што нам је свето и неотуђиво.

завршни митингу Српске листе

Фото: Канцеларија за КиМ

У писму председника Вучића, које је на завршном митингу Српске листе у Косовској Митровици прочитала народна посланица и потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Марија Обрадовић, наводи се да је пред грађанима Србије на Косову и Метохији историјска одлука од које у великој мери зависи успех борбе за српске националне интересе у покрајини.

“Једино Српска листа је проистекла из свести да је заједнички интерес српског народа на Косову и Метохији и јединствен наступ Срба на изборима у Покрајини много важнији и снажнији од свега што нас дели. Једино Српска листа је политичка снага на Косову и Метохији која ће уз помоћ и подршку Републике Србије моћи да одбрани кључне државне и националне интересе у Покрајини и да се у Приштини избори за формирање Заједнице српских општина - кровне институционалне заштите колективних права Срба на Космету”, наводи се у писму.

Председник Вучић поручио је и да једино Српска листа, у сарадњи са Београдом, може да гарантује опстанак свих српских институција и постојање Републике Србије на Косову и Метохији, а тиме и егзистенцију Срба у Покрајини.

Такође, Српска листа је, према његовим речима, и једина која може да спречи формирање такозване „косовске војске“, којој би једини непријатељ и мета могао да буде нико други до српски народ.

“Једино Српска листа је истински српска, док се остале лажно представљају као српске, а заправо су марионете албанских политичара, направљене и финансиране из Приштине, са циљем да бар четири српска представника у покрајинској скупштини замене својима, који би се само звали српски и који би обезбедили неопходну подршку за стварање такозване ''косовске војске''”, истакао је Вучић.

Председник Србије је Србима и другим лојалним грађанима наше државе на Косову и Метохији поручио да се не плаше претњи које им долазе из Приштине и да не дозволе да им албански политичари бирају представнике у парламенту привремених институција самоуправе.

Завршном митингу Српске листе у Косовској Митровици присуствовао је и син председника Србије, Данило Вучић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 62 273 1916
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина
Узми рачун и победи