МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Једино Српска листа може да заштити српске интересе
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Једино Српска листа може да заштити српске интересе

09. јун 2017. Извор: Танјуг

Српска листа је једина политичка снага српског народа на Косову и Метохији која може имати снагу да се у Приштини избори за национална права српског народа на Косову и Метохији, и која уз подршку Београда може спречити доношење одлука које би биле на штету српског народа у покрајини, поручено је данас на завршном предизборном скупу Српске листе у Косовској Митровици.

завршни митингу Српске листе

Фото: Канцеларија за КиМ

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да у недељу, 11. јуна, српски народ на КиМ бира и одлучује о својој судбини, и о томе да ли ће Приштина бити та која ће одлучивати о будућности српског народа на КиМ или ће српски народ изабрати Српску листу.

“Српска листа је једини гарант да веза између српског народа на КиМ и Владе Србије никада ниће бити прекинута… Српска листа је доказала да уме да брани српске националне интересе и зато је она стожер окупљања српског народа на КиМ о кога се одбијају сви притисци, напади и претње који долазе из Приштине од албанских политичара”, поручио је Петковић.

Према његовим речима, представници Српске листе једини су кадри да стану на црту албанским политичарима и да траже од њих да испуне оно што је договорено.

“Пред нама је период пун изазова, можда много тежи период него што је био, зато је од суштинског интереса да Српска листа победи. Ако Српска листа победи онда је победио и српски народ на Косову и Метохији”, рекао је Петковић, и поручио албанским политичарима у Приштини који најављују да ће 12. јуна бити готово са Србијом на Косову и Метохији да ће тог дана бити готово са такозваном “војском Косова”.

“Молим вас да поносно и подигнуте главе у недељу изађете на изборе, јер на њима гласате за будућност вас и ваше деце. Битно је да победи Српска листа да не би победили неки који се само називају Србима а раде за албанске интересе”, закључио је Петковић.

Председник одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун је поручио Србима на КиМ да се отаџбина воли срцем, али да се на изборима одлучује разумом.

“Неке албанске странке нам нуде велику Албанију до Ниша, довршавање етничког чишћења, да нестане српски род са Космета. Ако нећете да живите у великој Албанији, ако хоћете да живите боље, да опстанете на овим вековним огњиштима, онда је ситуација јасна - једино Српска листа”, истакао је Дрецун.

Према његовим речима, једино гласом за Српску листу Срби на КиМ шаљу јасну поруку да њихова влада није у Приштини, него у Београду, а да њихов председник није Хашим Тачи, већ Александар Вучић.

“Морамо да имамо механизам да се у институцијама које функционишу на КиМ боримо за наше интересе, да спречимо Албанце да са појединим политичким представницима Срба ако добију мандат могу да доносе законе штетне по интерес српског народа”, објаснио је Дрецун.

Како је истакао, у недељу је, такође, потребно упутити питање и поруку Албанцима, да ли је да почне да се премошћује јаз који дели два народа.

“Да ли је будућност Срба и Албанаца да будемо у наредних сто година архинепријатељи, да се истребљујемо до нестајања, или да пружимо једни другима руку помирења, ма колико то сада било тешко”, казао је Дрецун.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов нагласио је да Срби на КиМ морају да оставе пострани све своје поделе и да у недељу буду јединствени у свом политичком наступу.

“Не дозволите да будете преварени, да буду преварени Србија и српски народ и ви који живите овде. На овим изборима има једна једина дилема: могу ли или не могу (Албанци) да пронађу неког ко је именом Србин и ко ће да гласа за Тачијеву војску и могу ли или не могу то да нам подвале”, поручио је Јованов.

“Да ли ћемо да дозволимо да пронађу Јаблановића и Јаблановиће, трезне или пијане, са пиштољима или без пиштоља, да ураде оно због чега ћете сви имати штету? На вама је одговор, и он треба да буде јак, јасан и јединствен”, нагласио је потпредседник СНС.

На митингу у Косовској Митровици говорила је и народна посланица и потпредседница Главног одбора СНС Марија Обрадовић, која је прочитала писмо подршке председника Србије Александра Вучића Српској листи.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина