МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Једино Српска листа може сачувати органску везу српског народа и државе на КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Једино Српска листа може сачувати органску везу српског народа и државе на КиМ

09. јун 2017. Извор: ТВ Мост

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је данас Србе у нашој јужној покрајини да у недељу, 11. јуна, гласајући за Српску листу подрже очување органске везе која постоји између српских представника, српских институција, државе Србије и српског народа у покрајини.

Душан Козарев

Фото: ТВ Мост

Ђурић је, у интервјуу Телевизији Мост, истакао да једино Српска листа може да осигура очување те нераскидиве везе, и да једино она може да спречи формирање туђинске "војске Косова" на нашој територији и кућном прагу, као и промену граница наше државе.

"Ако је Србија наше име, Косово и Метохија је наше презиме. Зато 11. јуна јединствено и сложно излазимо на ове изборе, дисциплиновано као српска војска на Косову и Метохији, да подржимо везу Срба са Србијом и јединство српског народа, а Српска листа и њени представници у покрајинским институцијама биће искључиво у функцији опстанка српског народа и веза са државом Србијом", поручио је Ђурић.

Он је упозорио да би, уколико на места српских представника у покрајинском парламенту дођу људи које је предложила Приштина и иза којих политички стоје Албанци, био угрожен институционални механизам којим се до сада спречавало гашење привремених органа и других српских институција на КиМ.

Србији и српском народу на КиМ је, како је казао, потребна снажна Српска листа у привременим институцијама самоуправе на КиМ, која ће можда дати и допринос избору неке будуће владајуће већине у Приштини.

"Ако будућа влада у Приштини буде зависила од десет посланика Српске листе, будите потпуно сигурни да до формирања те такозване војске никада неће доћи, јер нико од албанских представника, ма шта сада говорили у предизборној кампањи, неће ризиковати своју фотељу, положај своје партије и политичку судбину због неког пројекта за који нема већину у парламенту", објаснио је Ђурић.

Пема његовим речима, сви други тобожњи српски представници које кандидује Приштина имали би искључиву улогу да се нагађају за сопствене интересе, да тргују српским интересима, а једино Српска листа због органске везе са Београдом неће имати тај маневарски простор.

Ђурић је изразио уверење да је српски народ на КиМ јединствен, али да постоје поједини купљени политичари који уз помоћ страног и албанског новца желе да поделе српски народ и освоје места резервисана за Србе у покрајинским институцијама, а то једино грађани могу у недељу да спрече својим гласом.

"Десет мандата српској листи значи органску институционалну везу Србије са покрајинским институцијама. Значи десет људи који ће у Приштини бити представници српског народа на КиМ а не у некаквој лажној самопроглашеној држави Косову коју наш народ и држава никад неће признати. То би значило снажнију позицију Србије у борби за остваривање права нашег народа на Косову и Метохији", рекао је Марко Ђурић.

Српски народ на КиМ, како је истакао, жели да седи са Албанцима у институцијама, али Српска листа и Србија никада неће дозволити да Албанци доносе одлуке уместо Срба.

"Ми не треба да се плашимо ни терориста пресвучених у одела, ни представника међународне заједнице, уколико на КиМ будемо остали једно са државом Србијом, уколико будемо сачували ту органску везу. Неће нам моћи ништа, све је то пролазно, сви они ће отићи кад-тад а ми смо ти који треба да останемо", поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина