МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Победа Српске листе биће победа снаге српског јединства
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Победа Српске листе биће победа снаге српског јединства

09. јун 2017. Извор: Танјуг

Представници Српске листе данас су на завршном предизборном скупу те странке у Косовској Митровици поручили сународницима на Косову и Метохији да ће 11. јуна, на ванредним покрајинским изборима, победити снага српског јединства и политика очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Славко Симић

Фото: Канцеларија за КиМ

Председник Српске листе Славко Симић поручио је на митингу да Срби на КиМ имају једну земљу, а то је Србија, једну владу, а то је Влада Србије, и само једног председника Александра Вучића, а да сви они имају само један јединствен народ на КиМ и један једини политички корпус који се зове Српска листа.

"Влада Србије је уз помоћ Српске листе политички и институционално присутна у приштинском парламенту и у приштинској влади, и ми управљамо политичким животом, јер Српска листа је глас и лице Владе Србије, Срба са КиМ и председника Александра Вучића”, истакао је Симић.

Објашњавајући важност убедљиве победе Српске листе на изборима у недељу, Симић је истакао да само та странка уз помоћ своје институционалне мајке Владе Србије може да се избори за права и интересе српског народа на КиМ и свако српско радно место. Једино Српска листа, како је рекао, има јасно дефинисану политичку позицију и стратегију, а то је очување територијалног интегритета и суверенитета Србије на КиМ.

“Никада нећемо подржати ни у ком облику формирање такозване војске Косова на КиМ. Нажалост они који су одавно изгубили част и образ формирали су неке нове партије које се супротстављају интересу нашег народа на КиМ, али такве партије немају политичку перспективу. Међутим, њихови ментори из Приштине желе од њих да направе саговорнике за формирање такозване војске Косова и отимање наше имовине”, упозорио је Симић.

Према његовим речима, српски народ на КиМ у недељу мора да сачува своју част и образ, јер глас ће дати пред очима своје деце и своје државе Србије, и зато мора покренути своје најснажније оружје а то је српско јединство.

Заменик покрајинског премијера и кандидат за посланика Српске листе Бранимир Стојановић упозорио је да избори у недељу немају репризу, и да се не сме дозволити да српски народ у Приштини представљају они који су спремни да тргују, продају и издају.

“У Приштини траже покорне Србе као да би да нас врате у време од пре сто година, када су Срби били раја, слуге и робови. Нисмо ми тај народ. Немојте то да тражите од нас, јер слободу коју смо наследили од својих предака не дамо ни за шта, а све остало можемо да се договоримо. Ту смо и желимо мир, да радимо, градимо, стварамо и подижемо децу”, рекао је Стојановић.

Покрајински министар за повратак Далибор Јевтић поручио је да једино Српска листа може да помогне да се расељени Срби врате и да остану и опстану на КиМ.

“Овде није у питању политика већ живот свих нас. Живот мора да победи, рекао је председник Александар Вучић. У недељу победом Српске листе победиће живот, остаћемо опстаћемо и вратићемо се”, уверен је Јевтић.

Покрајински министар за локалну самоуправу Иван Тодосијевић изјавио је да од резултата избора у недељу зависи останак и опстанак Срба на КиМ, и да зато српски народ не сме да дозволи да неко други решава његову судбину.

“Једино Српска листа гарантује да ће институције Србије и даље бити присутне на простору КиМ. Уз нас је наша држава, Влада Србије и председник Александар Вучић и само заједно можемо да се изборимо за оно што Албанци не желе да нам дају”, рекао је Тодосијевић.

Градоначелник северне Митровице Горан Ракић поручио је суграђанима да српски народ 11. јуна треба да добије своју српску политичку војску која ће бранити националне интересе за говорницом Приштини.

“Приштина уз помоћ страних ментора покушава да нам подметне кукавичје јаје и оно се зове Александар Јаблановић. Али, ми нисмо обичне птице, ми нисмо чавке, ми смо српски соколови и знамо које је јаје мућак”, поручио је Ракић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина