МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Судбински дан, гласајте за Српску листу
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Судбински дан, гласајте за Српску листу

11. јун 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је данас Србе на КиМ да изађу на парламентарне изборе и подрже Српску листу јер, како је истакао, једино та листа гарантује опстанак српског народа на КиМ, очување институција Србије и спречавање формирања такозване војске Косова.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

"Овај јун је судбински и важно је да сви изађемо. Најбољи одговор на све провокације које се могу дешавати у току дана, на све претње и изазове јесте што је могуће већи одзив, да пробудимо онај наш српски инат, баш када покушавају да нас обесхрабре, да нас спрече да не изађемо, да ми изађемо у што је могуће већем броју, да се изборимо за своје интересе и да Србија и Српска листа победе", рекао је Ђурић Танјугу.

Како је напоменуо, само снажним и великим одзивом на покрајинске изборе српски народ у покрајини може да заштити органску везу између српских институција и српског народа на КиМ.

"И једино Српска листа може да очува нераскидиву везу између српских институција и српског народа и српске државе, као и присуство Србије на КиМ", истакао је Ђурић.

Он је поновио да једино Српска листа може да спречи формирање такозване Војске Косова на подручју јужне српске покрајине, наводећи да сматра да је веома важно да Београд има што је могуће видљивије присуство у политичком систему КиМ.

Важно је, каже Ђурић, да српски политички представници делују кроз један политички субјект, јер само тако могу да штите своје интересе, истичући да је зато данашњи дан један од судбинских и судбоносних дана.

Марић позвао Србе да изађу на изборе и гласају за Српску

Помоћник директора Канцеларије за КИМ Љубомир Марић гласао је јутрос нешто после седам часова на бирачком месту у основној школи Свети Сава у Косовској Митровици и поручио да је једино Српска листа гарант политичке институционалне присутности Србије на КИМ.

Он је позвао суграђане да масовно изађу на биралишта и да гласају за ту листу, наводећи да је данас више него икад потребно да се пошаље порука да ће се Срби борити за своја права и да нико не може да одлучује у њихово име.

"Држава нас је јасно позвала да се одазовемо и да изађемо на биралишта јер је једино то начин да се боримо. Свако треба да нађе времена да гласа јер само тако не остављамо просторим онима који су јасно против наше државе и који желе да нас више нема", рекао је Марић.

Поручио је да је данас више него икад потребан српски инат.

"Годинама, кроз историју увек смо знали да будемо јединствени. Данас је више него икад потребан српски инат јер само српским инатом можемо да се изборимо за права" рекао је Марић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина