МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Данас је држава Србија на КиМ - Српска листа
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Данас је држава Србија на КиМ - Српска листа

11. јун 2017. Извор: Танјуг

Српски народ је увек знао да изабере, а данас треба да буде и вредан и изађе на биралишта и да подржавајући Српску листу подржи останак у истој држави са Србијом, останак у институцијама Србије и да задржи присуство Србије на Косову и Метохији, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

“Наредних пар сати јесте пресудно за политичку будућност српског народа на КиМ. Зато је неопходно да сви наши људи искористе своје право гласа, да гласају за Српску листу, јер једино Српска листа може да осигура наставак везе Срба на КиМ са Србијом”, рекао је Ђурић новинарима у Косовској Митровици.

Он каже да би сваки други сценарио значио кидање тих веза, заузимање политичких позиција резервисаних за Србе од људи који су инструментализовани и потпуно у функцији Приштине, оцењујући да би то био јако велики ударац за будућност српског народа на КиМ.

“Зато је неопходно да урадимо оно што можемо, да покажемо пре свега да волимо своје комшије, своје сународнике и суграђане и нас саме овде на КиМ, јер се о нашој будућности ради, да изађемо у што је могуће већем броју и да сами, гласајући за Српску листу одлучимо о томе да желимо наставак веза са Србијом”, подвукао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ упозорава да албански политичари, сеператисти рачунају са тим да Срби неће бити дисциплиновани и ажурни као што умеју.

“Покажимо да смо и ми организовани, дисциплиновани и самосвесни и да знамо да је наш једини прави интерес да будемо јединствени уз своју државу Србију, Српску листу”, истакао је он.

Према Ђурићевим речима, на Косову и Метохији данас је једина политичка партија држава Србија, а држава Србија на КиМ - Српска листа, Ђурић је позвао Србе са КиМ да изађу у што већем броју на биралишта и да је подрже.

Коментаришући дешавања у Лепосавићу, где једном бирачу није дозвољено да гласа са српском личном картом, Ђурић је рекао да је од јутрос видео хиљаду досетки и смицалица да се Срби обесхрабре и да не изађу на гласање.

Поручио је да је једини прави одговор на све провокације и притиске што масовнији излазак и што одлучније окупљање око Српске листе.

“Уверен сам да наш народ има снаге и уверен сам да ће српски народ овде на КиМ истрајати и победити”, рекао је Ђурић.

Он је убеђен да ће на ове изборе изаћи више интерно расељених лица него 2014. године, али како каже, то ће се видети вечерас.

На питање да прокоментарише изјаве појединих противкандидата да је било притисака на бираче и друге кандидате и да су о томе говорили и представници међународне заједнице, Ђурић је рекао да се они нису оглашавали када су албански политички представници на најбруталнији начин претили српском народу.

“Ја у томе видим политичко лицемерје, лично сматрам и отворено ћу увек говорити о томе да Срби треба да буду уз своју државу Србију. Ми Алабанцима нећемо да бирамо политичке представнике, али никада нећемо прихватити да они бирају наше политичке представнике”, рекао је Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина