МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Српска листа освојила свих десет мандата
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Српска листа освојила свих десет мандата

12. јун 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да је, према првим резултатима које имају, Српска листа (СЛ) освојила свих 10 мандата у покрајинском парламенту намењених српској заједници.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

"Желим да вас обавестим на основу прикупљених података који су дошли у штаб Српске листе да је она освојила најмање 90 одсто гласова у већини српских средина на Косову и Метохији. Овим је СЛ највероватније освојила и све мандате загарантоване српској заједници у парламенту", поручио је он обраћајући се окупљенима у центру Косовске Митровице.

Он је пренео и да је представник Јединствене горанске партије, која је на изборе изашла уз подршку државе Србије Адем Хоџај, који се налази у посланичком клубу Српске листе, освојио мандат.

"Тако да је врло могуће да СЛ има више од 10 посланика у будућем сазиву парламента", нагласио је Ђурић.

Ђурић је рекао да су се грађани Србије на КиМ одазвали позиву председника Александра Вучића, позиву своје државе, изашли су на изборе и масовно подржали јединствени приступ Срба борби за КиМ.

"Срби су на овим изборима освојили и више гласова него икада до сада, што показује да Срба на КиМ има много више него што то тврде поједини албански политичари. Како сада ствари стоје врло је могуће да ни формирање нове власти у Приштини неће бити без Српске листе...", рекао је Ђурић.

После ове победе нико више не може да удаљава ни Србе ни њихове интересе, ни легитимне интересе Србије са КиМ, рекао је Ђурић, истичући да је ово велика победа за целу Србију.

Наводећи да су сви хтели да бирају српске представнике уместо Срба, Ђурић је рекао да је српски народ изабрао легитимне српске представнике.

"Хтела је квинта да бира српске предстванике, хтела је Приштина да бира српске представнике, хтели су сви да бирају мимо Срба српске представнике - е па не може, српски народ на КиМ је изабрао легитимне српске представнике, одазвао се позиву Александра Вучића", рекао је Ђурић.

Он је поручио да су Србија и српски народ вечерас једни од сигурних и апсолутних победника на КиМ, а да је на представницима Срба сада да оправдају очекивања и поверење.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина