МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Симић: Српска листа остварила главни политички циљ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Симић: Српска листа остварила главни политички циљ

12. јун 2017. Извор: Танјуг

Председник Српске листе Славко Симић изјавио је данас у Косовској Митровици да је ова странка на ванредним покрајинским изборима у недељу остварила главни политички циљ и да су, према последњим подацима, освојили 9 од 10 места резервисаних за Србе.

Славко Симић

Фото: Канцеларија за КиМ

Симић је рекао да је Српска листа са преко 40.000 гласова забележила рекорд у броју освојених гласова за српску партију на КиМ и да ће у будућем сазиву покрајинског парламента имати довољно посланика да спрече промену устава, промену граница наше земље и да се супротставе формирању косовске војске.

“Упркос немогућим условима, томе што је за друге листе радио целокупан албански естаблишмент и готово целокупна међународна заједница, са огромним финансијским, политичким и медијским ресурсима, повећали смо број гласова за више хиљада,”- рекао је Симић.

Симић је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици казао да је према подацима са скоро 100% обрађених бирачких места Српска листа освојила 40.886 гласова, Прогресивно демократска странка 1408, Самостална либерална странка 3113 и Партија косовских Срба 1941 глас.

“То значи да ће посланички клуб Српске листе, по овим бројевима, заједно са представником Горанаца, вероватно имати десет посланика, што је за једног посланика више него у претходном сазиву,”- нагласио је председник Српске листе.

Он је навео да је под знаком питања само да ли ће посланички клуб бројати девет или десет посланика обзиром да се очекује бројање и тзв. условних гласова где, како је рекао, очекује додатни раст броја гласова.

Симић није искључио да због, како је навео, малих бројева гласова који су потребни због специфичног система који фаворизује мање листе, још једна од листа добије мандат.

“У име Српске листе желим још једном да се захвалим грађанима. Убедљивом победом Српска листа постала је опуномоћени представник српског народа у покрајинским институцијама, где ћемо се борити да поверење и очекивања грађана и наше државе Србије остваримо,”- закључио је Симић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина