МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Још један доказ да нема правде на Косову и Метохији
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 283 1984
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Још један доказ да нема правде на Косову и Метохији

04. јул 2017. Извор: Танјуг

Одлука да се из притвора на слободу пусти градоначелник Србице Сами Љуштаку, оптужен за ратне злочине почињене на КиМ, показује да у нашој јужној покрајини нема правде ни за српске, али ни за албанске жртве терора такозване УЧК, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

"Одлука Врховног суда КиМ показује да у нашој јужној покрајини нема праведе ни за српске, али ни за албанске жртве терора такозване УЧК, показује да се наставља са праксом гурања под тепих ратних злочина и монструозних непочинстава које су почињене у име и за рачун великоалбанске идеје" рекао је Ђурић.

Он је рекао да одлука суда показује да се наставља са праксом гурања под тепих ратних злочина и монструозних непочинстава које су почињене у име и за рачун великоалбанске идеје.

"То показује да тамошње институције немају капацитет заснован на принципима владавине права...да изађу на крај са починиоцома који још увек шетају слободно улицама и доприносе томе да друштво остане подељено, посвађано и окренуто прошлости, сукобима и етничкој мржњи, уместо ка будућности и заједничком развоју суживота и институција", рекао је Ђурић.

Он је указао да одлука суда показује и да не постоји ни политичка воља за постизање правде за српске и албанске жртве, показује да институције немају капацитет, да међународна заједница за 16 или 17година управљања није урадила ништа да заиста људи који су одговорни, уместо као хероји који слободно шетају улицама КиМ, буду иза решетака где им је место.

"Мисија Ееулекс-а која се налази у нашој јужној покрајини је мисија која је задужена за владавину права, ово што се десило је свакако одговорност свих оних који имају обавезу да се старају о томе на КиМ", указао је Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 283 1984
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина