МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Дом здравља у Штрпцу добио ново санитетско возило
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Дом здравља у Штрпцу добио ново санитетско возило

11. јул 2017. Извор: ТВ Мост

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић-Стојановић обишла је данас Дом здравља у Штрпцу и том приликом је уручила санитетско возило, чија је средства за набавку обезбедила Канцеларија за КиМ.

Слађана Марковић-Стојановић

Фото: Канцеларија за КиМ

Помоћ Канцеларије за Косово и Метохију институцијама у јужној српској покрајини одвија се перманентно свих ових година. За потребе пацијената у Сиринићкој жупи, Канцеларија за КиМ предала је на употребу ново санитетско возило вредно око 3 милиона динара.

„Што се тиче опремања и рада здравствених установа на територији Косова и Метохије, Канцеларија за КиМ улаже напоре да се створи што ефикаснији систем рада и у том смислу ће бити трансформација здравственог система, која је најављена. Оно што је јако важно је то да ће бити нових запошљавања, здравствених кадрова пре свега, и да ће Дом здравља Штрпце добити још веће ингеренције, у смислу покривености примарном здравственом заштитом, не само становника Сиринићке жупе, већ ће се проширити и на Средачку жупу и Призренски округ“, рекла је Слађана Марковић-Стојановић.

В.Д. директора Дома здравља у Штрпцу др Саша Крстичић, истиче да ће ново возило умногоме олакшати превоз пацијената из ове шарпланинске општине до других здравствених установа у централној Србији.

„Овом донацијом смо обогатили возни парк, обезбежено је ново санитетско возило које ће служити за транспорт наших пацијената до централне Србије. Ми имамо велики број транспорта за Београд, Нови Сад и за друге удаљене локације где се лече наши пацијенти. С обзиром да имамо велики број незапослених лекара и других медицинских радника, проширивање капацитета нашег деловања на Средачку жупу и остале територије довешће до њиховог запошљавања и значиће много за опстанак и останак нашег народа на овим просторима“, нагласио је Крстичић.

Захваљујући Општини за Дом здравља у Штрпцу набављен је и мамограф за превентивно откривање рака дојки . Канцеларија за КиМ обезбедила је и милион динара за кречење Дома здравља и амбуланти на простору Сиринићке жупе.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина